PTT 1. Lig’in 1. haftasında Giresunspor, sahasında konuk ettiği Kardemir Karbüksor’a 3-2 mağlup oldu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Maçın başında oyunun denge de gittiğini belirleten Giresunspor Teknik Direktörü Sefer Yılmaz duran toptan 2 tane talihsiz gol yediklerini söyledi. Yılmaz, "Devreye 2-0 girsek bir şeyler değiştirebiliriz. Fakat son dakikada yediğimiz gol ile 3-0 girdik içeri. Devre arası futbolcularıma söylediğimi burada söyleyeyim ’Hiçbir şeyin bitmediğini’ dedim. 2. yarının başında atabileceğimiz bir gol ile her şeyin değişebileceğini hatta 2 ve 3. golü bula bileceğimizi söyledim. Dediğim gibi de oldu. Taktiksel anlamda bir değişiklik yaptık. 2 tane oyuncu değişikliği birden yaptık, biraz riskliydi ama bunu yapmak zorundaydık. 2. yarı istediklerimizi sahaya yansıttık ve 2 tane güzel gol bulduk. 3 ve 4’ü de bulabilirdik. Burada çok rahat Giresunspor tarihine yazılabilecek bir zaferi kaçırdık" dedi.
Maçın hakemleri için Yılmaz, "Benim gördüğüm karşı taraftaki yan hakem ile orta hakem herhalde Giresun uçağını kaçırmış, gelmemişlerdi Giresun’a, sahada yoklardı. Ne yaptıklarını bilmiyorlardı“ ifadelerini kullandı.
“KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ”
Giresun maçının kendileri açısında zor olacağını bildiklerini ve buna hazırlıklı olduklarını vurgulayan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "İlk yarıyı 3-0 galip geldik ve devreye öyle girdik. Bu bizim için büyük bir avantajdı. Bu avantajı iyi bir şekilde kullanmamız gerekirdi, maalesef kullanamadık. İlk yarıda biz 2. yarıyı da Giresun daha etkili oldu. Dolayısıyla 2. yarıda zor anlar yaşadık. 2 tane gol yedik 3. golü de yiyebilirdik ve 3 puanı aldığımız içinse mutluyum” diye konuştu.