Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, tedavi olarak madde bağımlılığından kurtulan gençlerin rol aldığı “Bağımlı Olma Özgür Ol” adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Keçiören Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Genç Nesil Derneği de destek verdi. Oyunu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Yamantürk Ticaret Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri ile birlikte izledi. Oyun öncesinde bütün gençlere “Gençler Bağımlı Değil, Bağımsız Olmalı!” adlı madde kullanımını önleme klavuzu dağıtıldı. Ayrıca “Boş Zamanlarınızı Nasıl Değerlendiriyorsunuz?” sorusunu içeren anket kağıtları da dağıtılarak gençlerden yazılı cevap vermeleri istendi.
“MANEVİYATIMI GÜÇLENDİRİP KURTULDUM”
Tiyatro oyununda daha önce madde bağımlısı olup tedavi sonucu bu bağımlılığından kurtulan gençler rol aldı. Temsilin ardından oyunda görevli oyunculardan bir genç öğrencilere hitap ederek, “Ben daha önce uyuşturucu batağına düşmüştüm. Ama Allah’ın istediği gibi bir kul olmaya karar verdim. Namaz kılıp oruç tutmaya başladım. Maneviyatımı güçlendirdim. Zaten kötü alışkanlıklara maneviyatım zayıf olduğu için bulaşmıştım. Siz gençlere madde bağımlılığından uzak durmanızı ve maneviyatınızı güçlendirmenizi öneriyorum” mesajlarını verdi. Oyun Keçiören genelinde bulunan liselerin bütün 9’uncu sınıf öğrencilerine gösterilecek.
Belediye bünyesinde gençleri bağımlılıklardan uzak tutmak amacıyla kurulan ilk müdürlük olma özelliği taşıyan Gençlik ve Spor Müdürlüğü, “Bağımlı Olma Özgür Ol” tiyatro oyunu ile gençlerin uyuşturucu tuzağına düşmelerini engellemeyi amaçlıyor. Gençleri bağımlılık konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen oyunda, madde bağımlısı olan kişileri dışlamak yerine topluma kazandırmak ve kişilik duygularını geliştirmek adına, daha önce madde kullanıp bırakmış gençlerden oluşan bir oyuncu grubu görev alıyor.