TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Erbaa Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir hafta boyunca açık kalacak yardım standının açılışına, Erbaa Kaymakamı Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İHH Erbaa Şube Temsilcisi Cengiz Çırak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erbaa Kaymakamı Abdülkadir Demir,  "Dünyada iyinin ve kötünün mücadelesi devam ediyor. İyi paylaşmaya kötü sahip olmaya çalışıyor" dedi.

Kötü sahip olmak için nerede ne karışıklık çıkartması gerekiyorsa çıkarttığını vurgulayan Demir, "Hakeza dün Irak'tı bugün Suriye, bu sahip olma neticesinde mağdur olanlar genelde iyiler. Savaştır afettir beraberinde yokluktur, fakirliktir beraberinde bir sürü sıkıntı oluşturuyor. Bu sıkıntıların da giderilmesi lazım. İşte bu noktada insanın haysiyetli duruşudur yardımlaşma, bu bazen değişik organizasyonlar oluyor, önemli olan Allah rızasıdır. Allah rızası için yapılan her işin yanındadır" diye konuştu.

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise "Rabbim diyor ya 'Bir kötülük gördüğünüzde elinizle, olmadı dilinizle, olmadı imanın en zayıfıdır ama gönlünüzle buğzedin'. İşte bugün dilimiz ile söylüyoruz" dedi.

Açılan stantta toplanan yardımlar, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek.