Cevdet ŞEN/BERGAMA (İzmir), () - DAĞLICA'da pazar günü askerlerin şehit edilmesi sonrası İzmir'in Bergama İlçesi'nde başlayan eylemler Iğdır'da polislerin de şehit düşmesi üzerine dün gece de sürdü. Kentte yürüyüşler düzenlendi, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoylar oluşturan vatandaşlar terör örgütüne lanet yağdırdı.
Son günde artar terör olayları üzerine tepkilerini göstermek ve şehitleri anmak için kentte eylem yapan Bergamalılar, bu gece de protesto gösterilerini sürdürdü. Bergama Ülkü Ocakları'nın düzenlediği yürüyüşte kalabalık bir grup, dün akşam Maltepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy parkında toplandı. İstiklal Marşı'nı okuyan grup, dağılmaları konusunda uyarılara rağmen İstiklal Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet polisleri tarafından önleri kesilen grup, emniyet güçleriyle tartıştı. Bunun üzerine grubun yürüyüşüne, kontrollü olarak izin verildi. Bankalar, İsmet İnönü, Bağlar ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden Atatürk Bulvarı'na terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyen grup, tekrar yürüyüşün başlangıç noktası olan Mehmet Akif Ersoy Parkı'na ulaştı. İstiklal Marşı okuyup şehitler için dua okuyan grup, etkinliği sonlandırdı.
HAVAYA ATEŞ AÇILDI İDDİASI
Yürüyüşün ardından motosiklet ve otomobillerle bir diğer grup da konvoy oluşturarak kent sokaklarında tur attı. Doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi Sekiz Evler Mevkisi'ne gelindiği sırada, saat 23.30'te iddiaya göre havaya ateş edildi. İhbar üzerine mahalleye jandarma ile TOMA destekli çevik kuvvet ve yunus ekipleri sevk edildi. Konvoyun mahalleden geçişine izin vermeyen güvenlik güçleri, Cumhuriyet Mahallesi'ne yönlendirdi.
Bu mahallede herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için polis, girişte önlem aldı. Ateş açıldığına dair herhangi bir belirtiye rastlanmadığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI