Eskişehir Odunpazarı Belediy Başkanı Av. Kazım Kurt, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Kurt, mesajında, 1 Mayıs’ın “Emek en yüce değerdir” diyenlerin bayramı olduğunu aktardı. Kurt, "1 Mayıs, bir mücadelenin simgeleşmiş tarihsel adıdır. Bu tarih emekçilerin alın teri ve kanları ile yazılmıştır. Emeğin evrensel değerlerine ulaşmak için mücadele, her zaman daha iyiyi aramanın yolu olacaktır. Dünyada ekonomik krizler bahane edilerek emekçi haklarında geri gidişler dayatılmaktadır. Krizlerin bedeli işçilere ödetilmek istenmektedir. Bu durum yeni mücadelelerin habercisidir. Bugün küresel güçlerin sadece çalışanları değil tüm insanlığa yönelik haksızlıkları her zamankinden daha büyük bir boyuta ulaşmıştır. Kapitalizm şımardıkça daha da acımasızlaşmış, zengin - yoksul uçurumu büyümüş, insanlar işsizliğe, açlık ve sefalete itilmişlerdir" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE FARKLI BİR SÖMÜRÜ SİSTEMİ VAR
Mesajında, Türkiye’de farklı bir sömürü sisteminin varlığından söz eden Kurt, bu sistemin artık görülmesinin gerektiğini anlattı. Yıllardır ülkeyi yönetenlerin işçiyi öcü olarak anladıklarından bahseden Kurt, "Yıllardır bu ülkeyi yönetenler işçiyi görünce öcü anladı. Örgüt deyince terör örgütü anladı. Bu olumsuzluğa dur demek, sesini çıkarmak, hak aramak isteyenler ise şiddetle, baskıyla, zulümle, tazyikli suyla, gazla, copla karşılaştı, ellerinden ekmekleri alındı. İşte bu koşullarda hepimize düşen görev 1 Mayıs günü hak aramanın kutsallığını, önemini, değerini ortaya koyacak, kararlı ve ilkeli dik bir duruşla alanlardan sesimizi yükseltmektir. Ülkemizde emekçilerin neredeyse yarısı kayıtsız çalışmaktadır. Sendikalaşma işten atılmanın sebebi olmakta ve iktidar bunları görmezden gelmektedir" ifadelerine yer verdi.
BUNA HER BİRLİKTE DUR DİYECEK VE DİRENECEĞİZ!
Hükümetin de desteğiyle taşeronlaşmanın ülkede son hızla arttığına dikkat çeken Kurt; güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın önünün açılmak istendiğini belirtti. Ülkemizde iş kazalarının, işçi cinayeti halini aldığını aktaran Kurt, "İş kazalarındaki ölümler, trafik kazalarındaki ölüm sayısı ile yarışır olmuştur. Buna hep birlikte dur diyecek ve direneceğiz! Gelecek günlerimizde ’Yaşanabilir bir Türkiye’ de barış, özgürlük, demokrasi için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için hep birlikte alanlarda olacağız. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun" mesajında bulundu.