Yıldırım Belediyesi, vatan için canlarını feda eden şehitlerin yakınları ve gazileri ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduğunu hissettiriyor.

Yıldırım Belediyesi Şehit Yakınları ve Gazi Masası personeli, şehit aileleri ve gazileri ev ve iş yerlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor. Çeşitli faaliyetlerle şehit aileleri ve gaziler bir araya getirilirken, 2017yılının ilk 9 ayında120 şehit yakını ve gazi ziyaret edildi. Öte yandan belediyedeki bürokratik işlemlerde öncelik hakkı tanınan şehit yakını ve gazilerden belediyeye gelen 110 aile ile yakından ilgilenilerek işlemlerin en kısa süre içerisinde tamamlanması sağlandı.

Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir’in adı ailesinin yaşadığı Samanlı Mahallesi’ndeki parkta ölümsüzleştirilirken, ramazan ayında Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, şehit yakınları ve gaziler ile iftar sofrasında buluştu. Şehit yakınları ve gazilere desteğini sürdüren Yıldırım Belediyesi, 250 gazi ve şehit yakınını şehitler diyarı Çanakkale’ye götürerek ecdadıyla buluştururken, düzenlenen kültür turlarına da katılımları sağlandı.

Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz çok büyük acılar yaşadı. Ancak her zaman vatanın ve milletin bekasına olan inançlarının acılarından büyük olduğunu dosta düşmana haykırdılar. Bunun içindir ki ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan canını veren, sağlığını kaybeden vatan evlatlarımızın her zaman başımızın üstünde yeri var. Yıldırım’daki şehit yakınlarımızın, gazilerimizin bizim nazarımızda kendi aile fertlerimizden hiç bir farkı yok. Sık sık kendileriyle bir araya geliyoruz. Oluşturduğumuz Şehit Yakınları ve Gaziler Masası, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizi sürekli evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor. En ufak dertlerini kendi derdimiz gibi kabul edip çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.