Karaman’da Sarıkamış Harekatının 100. yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında il müdürlüğü önünde toplanan çok sayıda kişi, Piri Reis Kültür Merkezi binası önüne kadar yürüdü. Düzenlenen yürüyüşe Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ile daire müdürleri, şube müdürleri, antrenörler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. İl Müdürü Hayati Kısacık, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinde zaferler kadar acıların da oldukça büyük yer tuttuğunu söyledi.
Yemen’in kızgın çöllerde, Çanakkale’nin derin sularda, Sarıkamış’ın da dondurucu soğukta yitip giden Anadolu çocuklarının hikayesini barındırdığını aktaran Kısacık, "Acımız derindir. Hüzünlüyüz. Kalbimizde burukluk var. Zira biz bu kara topraklara binlerce çocuğumuzu gömdük. Aslında gömmedik. Toprak donmuştu ve şehitlerimiz sadece karların içinde kalmıştı. Baharla birlikte karlar eriyince o zaman şehitlerimiz ortaya çıktı. Tıpkı kardelen çiçekleri gibi. Sarıkamış harekatının 100. yılında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hepsinin önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum" dedi.
Etkinlik, Sarıkamış şehitleri için yapılan dua ve Karaman Valisi Murat Koca’nın Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca’ya katkılarından dolayı takdim ettiği hediyenin ardından sona erdi.