Ömür AVCI/ARNHEM(Hollanda),()– TRABZONSPOR'da geçen sezon attığı frikik gollerinin yanı sıra asistleriyle de skora büyük katkıda bulunan Mehmet Ekici, bordo mavililerin efsane oyucularından Hami Mandıralı’ya benzetilmesiyle ilgili olarak, "Hami hoca olmak için erken. O efsanevi bir oyuncuydu. Sadece benim için değil, çoğu futbolcular için örnekti. İnşallah ben de aynı şekilde devam ederim" dedi.
Trabzonspor'un kamp yaptığı Hollanda'da basın toplantısı düzenleyen Mehmet Ekici, kampın iyi bir ortamda geçtiğini belirterek, ''Yeni transferler de takıma uyum sağladı. Yeni hocamızla her gün çift idmana çıkıyoruz. Ondan çok şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Çok mutluyuz, kamp iyi geçiyor. İnşallah böyle devam eder. Sakatlık görmeden kamp tamamlanır" diye konuştu. Trabzonspor'da mutlu olduğunu da belirten Mehmet Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arkadaşlık ortamı çok iyi. Kendimi zaten sadece takıma değil, tüm Trabzon'a kabullendirdiğimi düşünüyorum. Bu da bana gurur veriyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da böyle devam eder."
DAMARLARIMDA TÜRK KANI DOLAŞIYOR
Mehmet Ekici, birçok gurbetçi oyuncunun, Alman milli takımda forma giymeleri halinde daha farklı yerlerde olacakları şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de, "Yıllardır Almanya milli takımlarında forma giydim. Sonuçta Türküm, damarlarımda Türk kanı dolaşıyor. Hiçbir zaman, 'yanlış karar verdim' demedim, bundan şüphe duymadım. Benim için milli takım formasını giymek gurur verici bir şey" ifadesini kullandı.
İNŞALLAH ONUN GİBİ OLURUM
Mehmet Ekici, Trabzonspor'da önemli frikik golleri atan ve 'Bombacı' sıfatını alan Hami Mandıralı'ya benzetilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Bu çok onur verici ama Hami hocamız çok önemli işler yaptı. Hami hoca olmak için erken. O efsanevi bir oyuncuydu. Sadece benim için değil, çoğu futbolcular için örnekti. İnşallah ben de aynı şekilde devam ederim. Büyük bir camiamız var. Bizim için burada oynamak gurur verici. Bunun için de büyük hedeflerle yola çıkmamız gerekiyor. Herkes gibi ben de bunun bilincindeyim. Bu sene de büyük adımlarla ilerlemek ve şampiyonlukta yarışmak istiyoruz. Çünkü biz Trabzonspor'uz."
NEDEN YENİ ARDA VE ENES’LER ÇIKMASIN
Spor Toto Süper Lig'in Avrupa’nın önemli liglerinden biri olduğunu, büyük futbolcuların bu lige geldiğini belirten Mehmet Ekici, "Türkiye'de önemli futbolcularımız var. Arda Turan büyük bir örnek. Bizi iyi temsil ediyor, Barcelona'da da iyi temsil edecektir. Enes kardeşimiz de öyle. Neden bizden daha fazla Enes Ünal, Arda Turan gibi futbolcular çıkmasın?" dedi.
Teknik direktör değişiminin sezon başlamadan olmasının kendilerini fazla etkilemeyeceğini düşündüğünü de belirten Mehmet Ekici, önlerinde lige başlamak için uzun bir sürenin olduğunu, bu süreci iyi değerlendirerek taktiksel anlamda da kendilerini geliştireceklerini vurguladı.

FOTOĞRAF