Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, toplam 20 milyar Dolarlık Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi kapsamında Japon taraftan alınan yazıya atfen, Türkiye’den temin edilmesi düşünülen ürünlere yönelik yerli firmalardan bilgi isteyerek fizibilite çalışmalarına başladı.



SANTRALDE YERLİ PAYI ARTTIRILMAK İSTENİYOR

Santralde kullanılacak 16 milyar dolarlık malzeme için yerli firmalara çağrı yapan Bakanlık, kullanılacak olan yerli malzeme oranını artırmak amacıyla firmalardan konuyla ilgili bilgi istedi.

Bu kapsamda Bakanlık sanayi şirketlerine bir yazı göndererek, Türkiye’den alınması düşünülen ancak yetkin firmalar bulunamayan ürünlerin listesini paylaştı.

Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi ürün teminine yönelik çalışmaların başlangıcı mahiyetinde olan fizibilite çalışması için şirketlerin, belitilen özellikleri inceleyerek üretimlerine uygun olan ürünler ile ilgili formları eksiksiz biçimde doldurumaları gerekiyor. Eksiksiz olarak tamamlanan formların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na (Hakan Hatipoğlu, e-posta: [email protected]) ve Ankara Sanayi Odası Araştırma ve Yönlendirme Müdürlüğü’ne (Ceyda Mine Polat, e-posta: ceyda.polataso.org.tr) e-posta ile acele gönderilmesi gerekiyor.