Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM açıklarında balıkçılar tarafından bulunan boş lastik bot, Sahil Güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Kaçakların denize düştüğü ihtimaline başlatılan çalışmalar sonucunda bölgede herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.
Yalıkavak Mahallesi açıklarındaki Küçük Kiremit Adası'na bir mil mesafede, denizde, üzerinde motoru takılı bulunan sekiz metre uzunluğunda ve sürüklenmekte olan bir lastik bot, balıkçılar tarafından bulundu. Balıkçıların ihbarı üzerine Yalıkavak Limanı'ndan hareket eden 30 Nolu Sahil Güvenlik Botu, denizi ve çevredeki adaları kontrol etti. Çalışmalar sonucu korkulan olmadı, herhangi birine rastlanmadı. Bot, Yalıkavak Limanı'na getirildi.
Botu bulan balıkçı 48 yaşındaki Adem Kalın, "Ağ atmak için Yalıkavak'tan açılmıştık. Karadan bir hayli uzaktaydık. Denizin ortasında sürüklenen botun boş olduğunu görünce heyecanlandık. Çünkü sahilden çok açıktaydı. Alabora olmuş olabileceğini düşünüp hemen Sahil Güvenlik yetkililerine haber verdik. Biz de bölgede arama yaptık. Ancak her hangi bir ize rastlamadık" dedi.

FOTOĞRAFLI