Edirne’de, sel ve su taşkınları sonrası İl Kriz Heyeti, taşkın sahasını yerinde inceledi. Heyet, yaşanan sel taşkını sonrası Karaağaç Mahallesi’nde mahsur kalan vatandaşları ziyaret etti.
Edirne’de yaşanan sel afeti sonrası, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’dan oluşan İl Kriz Heyeti, akşam saatlerinde askeri helikopterle, Karaağaç Mahallesi’ne gelerek mevcut durumu yerinde inceledi. Heyet, sel ve su taşkınları sonrası kent merkezi ile kara ulaşımı kesilen Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan ve tedbir amaçlı bölgede bulunan Mustafa Necati İlköğretim Okulu’na yerleştirilen vatandaşları ziyaret etti, sorunlarını dinledi.
“CAN KAYBI OLMADAN TEHLİKE ATLATILMIŞTIR”
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte bulunan nehir seddeleri sayesinde Edirne’nin büyük bir felaketi atlattığını belirterek, “Sel felaketinin yaşandığı mahalledeyiz şu anda. Bu bölge gayet iyi ancak az ilerisi sular altında. Şu bir gerçek ki Edirne Merkez’de bir durum söz konusu değil. Seddeler sayesinde Edirne büyük bir felaketi atlatmıştır. Seddeler koruma görevlerini tam anlamıyla yapmıştır. Bu konuda DSİ’nin Karaağaç Bölgesi’ndeki çalışmaları devam edecektir. Bu bakımından bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şu anda tehlike atlatılmıştır. Su da zaten bin 900 metreküp seviyelerine düşmüştür ki bu sanırım yarın sabaha kadar bin 600 metreküplere indiğinde artık sorun kalmamış olacaktır. Bu sel felaketinde en güzel olan şey, can kaybının olmaması, sonuçta malın yokluğu tekrar edinebilir ama bir kişinin burnu dahi kanamamıştır. Bu çok önemli bir konudur. Bu bakımdan çok sevinçliyiz. Şu anda riskli alanlarımızın hepsi boşaltıldı. O bakımdan rahatız. Emeği geçenleri kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.
“EDİRNE SULAR ALTINDA’ HABERLERİ İLE ARTIK ANILMAK İSTEMİYORUZ”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Çok zor bir süreçti, hala da devam ediyor ama su dün gece saat 02.00’dan bu yana az da olsa azalıyor. Biz azalmasından ziyade artmamasına seviniyoruz. Çünkü artması asıl felaketi getirecekti. Şu anda su seviyesi gittikçe düşüyor. Vatandaşlarımızı burada ziyaret ettik. Bu süreçte hem DSİ ekipleri hem emniyet güçleri hem belediye ekipleri ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri tümüne ben gerçekten şükranlarımı sunuyorum. İlk günden bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri sağladığı ekipmanlarla, araçlarla, helikopterlerle her zaman olduğu gibi her felakette yine Türk halkının yanında oldular. Edirne artık bu sorundan kurtulmak istiyor. Bugün sayın Başbakan Davutoğlu da partisinin grup toplantısın bir ay içerisinde projelerin bitirilmesi için talimat vermiş, bu sevindirici bir gelişme. Biz artık Edirne’nin sel felaketiyle, taşkınla, ‘Yine Edirne taştı’, ‘Edirne sel altında’ haberleriyle anılmasını istemiyoruz. Çünkü Edirne, insanlığın en kadim şehirlerinden birisi, yetkililerden talebimiz, lütfen artık Edirne’nin bu kaderini giderin” ifadelerini kullandı.
Heyet, ziyaret ve incelemelerin ardında yine askeri helikoptere binerek, taşkın bölgesinde kent merkezine hareket etti.