Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de yapımına başlanılan bin 180 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin şantiye alanında incelemelerde bulundu.
Türkiye’de 15 şehirde yapılması planlanan şehir hastanelerinden birinin inşaat çalışmaları Kocaeli’de başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, dev sağlık kampüsü için temel açma ve hafriyat çalışmalarının devam ettiği İzmit Cephanelik mevkiindeki alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yüklenici firma yetkililerinden kısa bir süre brifing alan Bakan Işık daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bakan Işık’a incelemelerinde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın da eşlik etti.
Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaat çalışmalarının başladığını dile getiren Işık, “Burada bölgemiz açısından, ilimiz açısından son derece önemli bir projeyi hayata geçirmeye başladık. 36 ay içerisinde projenin tamamlanmasını hedefliyoruz. Ve proje tamamlandığında Kocaeli bin 180 nitelikli yatak kazanmış olacak. Bu bin 180 nitelikli yatağın yaklaşık 335 bin metrekare kapalı alanı olan, içerisine 52 ameliyathane 100’ün üzerinde yoğun bakım yatağı olan son derece gelişmiş, modern bir sağlık kompleksine Kocaeli kavuşmuş olacak” dedi.
Uzun bir proje çalışması neticesinde inşaat çalışmalarına geçildiğini söyleyen Bakan Işık, “İnşallah bundan sonra ciddi bir hızlı çalışmayı burada birlikte göreceğiz. Yaklaşık 50 bin insan günlük buraya giriş çıkış yapacak. Bu son derece önemli bir rakam. Kocaeli’nin sağlıkta yükünü alacak çok önemli bir merkez. Tabi biz bu 50 bin kişinin buraya günlük erişimini sağlayacak ulaşım altyapısının da şimdiden çalışma arkadaşlarımıza talimatını verdik. Şu ana kadar yapılan ulaşımla ilgili hazırlıkları değerlendirdik. Bir, otoyol üzerindeki köprünün büyütülmesi, Yeşilova’dan yeni bir bağlantının kurulması ve bizim daha önce ilk etabını yaptığımız Kanal Boyu dediğimiz yolun bu komplekse kadara uzatılması ve aynı zamanda da otobandan giriş-çıkış verilerek diğer ilçelerimizden gelecek direk buraya aktarılması ama aynı zamanda da hafif raylı sistemin de bu inşaat bitene kadar şehir hastanemize bağlanması gibi pek çok konuyu da arkadaşlarımız, önümüzdeki 3 ay içerisinde çok yoğun olarak çalışacaklar. Atılması gerek adımı bu 3 ay sonunda belirleyip yapılması gerek her türlü işlemi hastane inşaatımız bitene kadar yapacağız” diye konuştu
Projeye son derece önemli bir proje olarak baktıklarını söyleyen Bakan Işık, “Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte, Kocaeli’deki sağlıkla ilgili diğer yatırımlarımız da sonuç verince Kocaeli, sağlıkta sadece Türkiye’nin en güçlü ili olmaktan ziyade belki bölgenin en güçlü alt yapısına sahip şehri haline gelecek” ifadelerini kullandı.
Bakan Işık, konuşmaların ardından hafriyat çalışmalarını sürdüğü alanda inceleme yaparak Kocaeli Şehir Hastanesi şantiyesinden ayrıldı.