Oltu Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından okul projesi kapsamında yürütülen “Gençlikte Beslenme” konulu projesinin tanıtımı yapıldı.
Okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım seminerinde konuşan Oltu Toplum Sağlığı Merkezi Doktorlarından Dilek Şengül, “Hızlı büyüme ve gelişme ile birlikte besin gereksinimleri de gençlik döneminde artmaktadır” dedi.
Obezite biriminin başında olan Orhan Aslan’ın da söz aldığı seminerde gençlerin beslenme alışkanlıklarındaki doğru ve yanlışlar değerlendirildi.
Dr. Dilek Şengül, “Gençlerin beslenmesini etkileyen önemli bir etmen de beslenme bilgisinin yetersizliğidir. Yapılan çalışmalar özellikle gençlik döneminde, beslenme alışkanlıkları ile ilgili ciddi sorunların yaşandığını göstermektedir. Gençlerin bilinçsiz besin tüketimleri ve beslenme bozuklukları vücut algısı, beden algısı, cinsiyet ve.psikolojik etmenlerle ilişkilendirilmektedir” dedi.
Bu arada proje kapsamında oluşturulan komisyonun başkanlığı yürüten Okul Müdür Yardımcısı Filiz Çakmak komisyon tarafından geçtiğimiz hafta okul öğrencilerinin boy ve kilo analizlerinin hesaplanarak beslenme ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Seminere; Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Müdürü Kahap Erdoğan ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.