Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları İl Temsilciliğinin 2015 yılı faaliyet programında yer alan, Halk Oyunları Okullar ve Kulüpler Arası Yarışmalar, açılış seremonisi ile başladı.
Atatürk Spor Salonunda yapılan halk oyunları yarışmalarının açılış seremonisine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Gençlik Merkezi Müdürü Osman Şen, Halk Oyunları Federasyonunun Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, antrenörler, idareciler, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.
Halk oyunlarının açılış seremonisinde bir konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Halk oyunları, öyle bir branştır ki, bizim içimizden, özümüzden ve tarihimizden kaynaklanmaktadır. Halk oyunları bizim milli branşımızdır, özümüzdür ve kendi öz kültürümüzdür, bu yüzden halk oyunlarına ayrı bir önem ve emek vermekteyiz. Umuyorum ki verdiğimiz bu emeğin karşılığını alırız. Burada yarışacak olan okul ve kulüp takımlarına başarılar diliyorum" dedi.
İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’nın konuşmasının ardından yarışmalar başladı.