Altınordu Belediyesi, Bayat Ekmek Toplama Kutuları uygulamasını başlattı.
Şehrin ana arter caddesinde kafe ve lokantaların bulunduğu yerlere konulan kutularda toplanan bayat ekmekler hayvan barınakları, çiftlik gibi yerlerde değerlendirilecek.
Altınordu Belediyesi, ekmek israfını önleme konusunda yaptığı çalışmalarda, bayat ekmeklerin toplanması ve uygun yerlerde değerlendirilmesi amacıyla, ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’ uygulamasını başlattı. Şehrin ana arter caddesi olan Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ilk etapta lokanta ve kafelerin ağırlıklı olduğu noktalarda 10 adet konulan kutularda toplanan bayat ekmekler, Hayvan Bakım Merkezi ve çiftlik gibi yerlerde değerlendiriliyor.
BAŞKAN VATANDAŞLARDAN DESTEK BEKLİYOR
Kampanya hakkında bilgi veren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, toplumsal duyarlılıklardan biri olan ekmek israfının önüne geçmek amacıyla bu çalışmayı başlattıklarını söyledi. Tekintaş, kişi başına günlük 20 gr. ekmeğin israf edildiğini, ilçe nüfusu göz önüne alındığında, israfın ekonomik olarak ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, “Biz de Altınordu Belediyesi olarak, israfın önlenmesi, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için bu kampanyayı başlattık. Duyarlı vatandaşlarımızın katkısını bekliyoruz” dedi.