Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Pendikspor’a kaybettiklerini ancak şampiyonluğu kaybetmediklerini söyledi.
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta hafta sonu deplasmanda küme düşmeme mücadelesi veren Körfez İskenderun takımıyla karşılaşacak Yeni Malatyaspor’da bu maçın hazırlıkları başladı.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Feyyaz Uçar, Pendik’e yenilerek avantajlarını azalttıklarını ifade ederek, “1 puan öndeyiz, bizi ilgilendiren kendi maçlarımız” dedi.
Feyyaz Uçar, açıklamasında, “Şimdi özellikle ilk maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak; maç şehirde çok önemseniyordu. Biz de onlara bir galibiyet hediye etmek istedik. Farkındaysanız yaptığım hamleler genelde maçı kazanmaya yönelikti. Skoru korumaya değil. Oyunun son dakikasında yediğimiz golle mağlup olduk. Bu grupta ilk defa mağlup olmuyoruz. Puan kayıpları olacak. Zirvede de olacaktı. Bir avantajımız vardı azalttık. Kazansaydık avantajımız olacaktı ama olmadı. Sizin de dediğiniz gibi ligin son 4 haftasına girerken lideriz. Fikstürümüz bana göre daha uygun. Diğer rakiplere göre mücadeleye devam edeceğiz. Futbolun içinde bunlar var. Çocuklarımın içinde tecrübeliler var. Tecrübesiz sayısı daha az. Hep beraber kenetlenip son 4 maça bakacağız. Bizim rotamızda çok fazla değişme olmadı. Kazansaydık büyük bir avantaj yakalayacaktık. Kaybettik ama şampiyonluğu kaybetmedik. Futbolcularıma dün söylediğim gibi bu başarıya siz buraya kadar getirdiniz 8 haftadır. Siz 4 puan fark attınız. Devre arası 5 puan gerideydiniz. 4. sıradaydınız. Siz başaracaksınız dedi. Oyuncularımın stresli olmaları normal. Çünkü hakikaten ciddi bir destek vardı sahada. Tıklım tıklımdı tribünler. Merdiven boşlukları doluydu. Böyle bir ortamda çocuklara ’stres sıkıntı yaptınız’ diye kızmak çok iyi değil. Stresi dağıtmak lazım. Neticede başaramadık. Gerginliği ben de hissettim zaman zaman. Futbol hayatlarında böyle maçlar olacaktır. Bu maçı da hiç unutmayacaklardır” dedi.
“RAKİPLERİMİZ MAÇLARININ HEPSİNİ KAZANACAK DEĞİL”
Pendikspor karşısında ürkek futbol oynattığı yönünde eleştirildiği hatırlatılan Uçar, “Genel olarak her zaman ki gibi çıktık maça. Biraz forvette, gol yollarında sıkıntımız vardı. Son haftalarda attığımız gol sayısı, girdiğimiz pozisyon sayısı yeterli değil. Sevindiren şu rakibe de çok pozisyon vermiyoruz. Maçın geneline baktığımızda bir ofsayttan pozisyonları var. Onun dışında bir de gol var. Maç aslında ortadaydı. Biz de fazla pozisyon yakalayamadık. Son dakikada bir pozisyon verdik o da bize pahalıya patladı. Telafi edilecek bir şey yok. 1 puan öndeyiz bizi ilgilendiren kendi maçlarımız. Şehri de anlıyorum. Daha önce Play-off’lardan dönülmüş. Hiçbir zaman bu takım şampiyonluğa bu kadar yakın değildi. Telafi edecek bir şey yok. Sadece kararlı olup, son 4 maçı kazanmak için çıkacağız. Rakiplerimiz de hepsini kazanacak değil. 4 maçımızı kazanıp işi garantiye almak istiyoruz. Kazandık da daha önce. Bir seri yakaladık bu sezon başında. Futbol böyle bir şey. Her maçı her zaman kazanamıyorsunuz. Yani az kaybeden şampiyon oluyor” şeklinde konuştu.
“EMRE İLE İLGİLİ BİR PROBLEM OLAMAZ”
Uçar, Emre Toraman ile arasında herhangi bir problem olmadığını da söyleyerek, ”Emreyle ilgili bir problem olamaz. Çünkü tam bir profesyonel. Sağ olsun bize karşı da profesyonelce davranıyor. Oyuna soktuğumuz maçlarda da elinden geleni yapıyor. Bu hafta bir hamle eksik vardı sakatlıktan dolayı. Koray’ın eksikliğinden dolayı son hamlemizi geri çekilmeyerek forvet alarak yaptık. Yoksa normalde Emre’yi de düşünüyorduk. Sıkıntımız yok Emre ile, olacağını da düşünmüyorum. Çünkü Emre sorun yaratan bir oyuncu değil” ifadelerini kullandı.