Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafında ’7. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme’ toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Daire Başkanı Bilal Tekin, İl Müdürü Yener Reçber, kurumun bölge müdürleri, iş adamları ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Deniz, ’’Ardahan, Türkiye’nin keşfedilmemiş nadir yerlerinden bir tanesidir. Özellikle ekolojik turizm anlamında önemli potansiyeli vardır. Ülkemiz, son yıllarda ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor. Türkiye bugün 158 milyar dolar ihracat yapan bir ülke konumuna gelmiştir. Dünyanın 17. Ekonomisiyiz. Bir cihan imparatorluğu üzerine kurulmuş Cumhuriyetiz biz. Sadece kendimiz için değil, Balkanlar’a, Orta Asya’ya, Ortadoğu’ya gittiğiniz de, Türkiye’nin güçlü olması için, büyümesi, gelişmesi için dua eden insanlar görüyorsunuz. Çünkü yaşadığımız coğrafyalarda o insanlara kucak açacak başka hiçbir ülke yok. Bu bağlamda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Devletimiz özellikle bizim de içinde bulunduğumuz bu bölgelere ciddi teşvikler vermektedir. Bu teşviklerden faydalanmamız gerekiyor. Devletimizin bu imkanlarını halkımıza, girişimcilerimize çok iyi anlatmak zorundayız. Gelişme noktasında tek başına illerden ziyade bölge olarak bir sinerji oluşturulması ve bölgesel bir kalkınmanın gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu anlamda bu toplantının faydalı olacağına inanıyorum’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıda, çeşitli gündem maddelerinden oluşan sunumlar eşliğinde konferanslar verildi.