Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Doktorlar Derneği’nin Saraybosna’da düzenlemiş olduğu Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Afet ve Acil Durum seminerine destekte bulundu.
TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim alanında mevcut eğitim altyapısının iyileştirilmesi, okulların ihtiyaç duyduğu teknik donanımın sağlanması ve öğretmenlerin düzenlenen kurslarla bilgilerinin artırılmasına yönelik faaliyetlerle çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda doktor adayı öğrencilerin pratik olarak bilgilerinin artırılması için TİKA, Uluslararası Doktorlar Derneği tarafından gerçekleştirilen seminer programını destekleyerek Merhum Aliya İzzetbegoviç’in Türkiye’den Bosna Hersek halkının özellikle eğitimine sahip çıkılması arzusuna da katkıda bulunmaya devam ediyor.
TİKA tarafından desteklenen bu programda iki gün boyunca Afetlere Genel Bakış, Afet Yönetimi, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer), Hasta ve Yaralı Taşıma Teknikleri, Temel Yaşam Desteği, Travmalı Hastaya Yaklaşım ve Triaj konuları tercümanlar eşliğinde anlatıldı.
Programa katılan öğrenciler, aldıkları teorik eğitimi pratik olarak da uygulayabilme imkanına kavuştu. Öğrenciler, bu sayede kendi okullarında pratik eğitim alma konusunda eksiklerinin bulunduğunu ifade ederek seminerin çok faydalı geçtiğini dile getirdi.