Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’da “Uluslararası Melamilik ve Seyyid Muhammed Nuru’l-Arabi Sempozyumu” düzenlenecek.
Tasavvuf tarihinde önemli bir yer tutan ancak hakkında çok kişinin bilgi sahibi olmadığı özel bir alan olarak bilinen Melamilik akademik ve irfani boyutu ile Seyyid Muhammed Nuru’l Arabi’nin Balkanlara göçmeden önce yaşadığı yer olan Antalya’da ele alınacak.
TİKA ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sempozyuma Bosna Hersek, Kosova, Makedonya gibi birçok Balkan ülkesinden de konuşmacılar katılacak. Sempozyumda ayrıca Ustrumca Melami Tasavvuf Musiki Korosu’nun bir konseri yer alacak.
Sempozyumda yer alacak konuşmacılar şöyle:
“Ömer Tuğrul İnançer, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Dr. Mustafa Tatcı, Prof. Dr. Mehmet Necmettin Bardakçı, Doç. Dr. Haşim Şahin, Prof. Dr. Ahmet Öğke, Prof. Dr. Metin İzeti, Doç. Dr. Abdulmecit İslamoğlu, Prof. Dr. Ali Bolat, Prof. Dr. İsmail Güleç, Sadık Yalsızuçanlar, Mustafa Aydoğan, Leyla İpekçi, Doç. Dr. Metin Boşnak, Prof. Dr. Hayrettin Kara, Mahmut Dipşar, Dr. Mustafa Tekçe, Fehmi Özden, Raif Vrmiça, Burak Anılır, Mahmut Djafche, Doç. Dr. Amina Şiljak jesenkoviç, M. Hakan Alşan, Metin Şentürk, Mehmet Akif Köseoğlu, Doç. Dr. Ahmet Zıldzıc, Ustrumca Melami Tasavvuf Musikisi Korosu, Sedat Anar.”