Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yaşlılar Haftası dolayısıyla ‘Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği’ üyeleri ile yemekte buluştu.
Yemekte yaşlı vatandaşlarımızla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Kocamaz, insanoğlunun doğduğu andan itibaren belirli evrelerden geçtiğini ve en son ölümle tanıştığını vurgulayarak, "Bugüne kadar tanıdığımız, akrabalarımız başta olmak üzere, birçok insan bu dünyadan geldi geçti. Allah hepsine rahmet eylesin. Ancak önemli olan, yaşadığımız sürece, 1 gün de olsa kederden ve sıkıntılardan uzaklaşmak, bir araya gelmek, dertleşmek ve bütünleşmek, bundan sonraki hayata rahatça yeni bir yön verebilmektir” dedi.
Bu hayatın kimseye baki olmadığını kaydeden Kocamaz, “Ancak hayatta olduğumuz sürece, boş kubbede hoş bir seda bırakabilirsek, arkamızdan hayır duası ettirebilirsek ne mutlu bizlere. Sizlere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum" diye konuştu.
Yoksul Yaşlılara Yardım Derneği Başkanı Rabia Işık ise kendilerine bu vakti ayırdığı ve derneklerine verdikleri destekten dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Konuşmaların ardından yaşlı vatandaşlar yemekle birlikte çalan müzik eşliğinde, gönüllerince eğlendiler.