Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkanı Bekir Selvi, derneğin Başkan Vekili Ali Kıratlı’nın, oto galericiler sitesi ile ilgili yaptığı açıklamanın arkasında olduklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Mersin Oto Galericiler Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Vekili Ali Kıratlı’nın sözlerinin bazı kesimleri rahatsız ettiğini ve bu kesimlerin Kıratlı üzerinden derneklerini eleştirdiğini ifade eden Selvi, "Sayın Ali Kıratlı’nın derneğimizin başkan vekili olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Aslında Sayın Kıratlı ile ilgili açıklamalarda bulunan kesimler de Kıratlı’nın derneğimizin kurucularından olduğunu ve hem derneğimiz hem kent adına ne kadar önemli bir kişi olduğunu biliyorlar. Kıratlı’nın sözleri tamamen gerçeklerden oluşuyor. Gerçekler bazı kesimleri rahatsız ediyor" dedi.
"Dernekler kişilerin babasının malı değil, toplumların önünü açmak için, seçtikleri kişiler tarafından temsil edilen sivil toplum örgütleridir" diyerek sözlerini sürdüren Selvi, şöyle devam etti; "Bir dernek oluşturulurken, kişiler bu derneklerden herhangi bir çıkar beklentisi içerisinde olmazlar. Aksine kendilerini en iyi temsil edeceklerine inandıkları kişileri faaliyet gösterdikleri alanlarda öne çıkardıkları, zaman zaman yapılan genel kurullar ile onların faaliyetlerini denetledikleri yerlerdir. Bizim derneğimizin de belirli bir yönetim kurulu var. Yönetim kurulumuzdaki tüm arkadaşlarımız benim kadar derneğin başkanıdır. Ayrıca tekrar hatırlatmak isterim ki, Sayın Kıratlı derneğimizde başkan vekili olarak görevlendirilmiş, istediği zaman basın açıklaması yapma, temaslarda bulunma yetkisine sahiptir. Sayın Ali Kıratlı’nın söylediği her söz, yönetim kurulumuz tarafından kabul görür. Bizler MOGDER yönetimi olarak Sayın Kıratlı’nın sözlerinin sonuna kadar arkasındayız."