Diyarbakır'da cezaevinde gözüken ancak güvenlik güçlerine silahlı saldırı ve molotofkokteyli atılması gibi birçok terör eylemine katıldığı tespit edilen M.Ç, sahte kimlikle yakalandı. Cezaevindeki kişinin de M.Ç'nin kardeşi Ş.Ç olduğu belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kayıtlarda halen cezaevinde bulunduğu gözüken M.Ç. (24), Sur ilçesi Ziya Gökalp sokakta üzerinde V.B adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakaladı.
"Hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, hükümlü veya tutuklunun kaçması" gibi 8 suçtan sabıkalı M.Ç'nin yerine cezaevinde tutuklu bulunan kişinin kardeşi Ş.Ç olduğu tespit edildi.
Ş.Ç'nin de "Hırsızlık, yaralama, ruhsatsız ateşli silah mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma, hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçlarından arandığı ve 5,5 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu bildirildi.
Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde bulunduğu belirlenen M.Ç'nin geçen yıl DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında 7 Ekim'de Ziya Gökalp Müzesinin yakılması ve yağmalanması, 8 Ekim'de polis zırhlı araçlarına yönelik 2 el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli atılması, 20 Ekim'de Sur ilçesinde yol kapama, güvenlik güçlerine saldırı, Kasım ve Aralık'ta kardeşi S.Ç ile güvenlik güçlerine yönelik 4 silahlı eylem, 16 Ocak'ta sivil bir araca saldırı sonucunda bir vatandaşın yaralanması ve aynı gün zırhlı polis otosuna silahlı saldırı eylemlerini gerçekleştirdiği bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.