Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında Bayramiç-Ezine Karayolu Harharik Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Ezine’den Bayramiç’e giden, 17 ZE 245 plakalı otomobil ile yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek için Ayvacık sahillerine giden Suriye, Afganistan ve Myanmar uyruklu kaçakların bulunduğu 34 EY 3480 plakalı otobüs çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kaçakları taşıyan otobüs Harharik Köprüsü’nden dere yatağına yuvarlandı.

Kazada hurdaya dönen otomobil sürücüsü ve yanındaki 1 kişi hayatını kaybederken, dereye uçup yan yatan otobüste bulunan göçmenlerden de 2 kişi yaşamını yitirdi. Kazayı görenler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.



ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ...

Çalışma sürürken otomobille çarpıştıktan sonra dere yatağına uçan otobüsün altında 2 kişinin daha cesedi bulundu. Böylece 2’si otomobilde olmak üzere ölenlerin sayısı 6’ya çıktı. Otobüste ölen 4 kaçağın 2’sinin kadın 2’sinin de çocuk olduğu belirtildi. İtfaiye ve jandarma ekipleri tarafından çıkarılan cesetler de Ezine Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.



Bu arada otobüsle çarpışan otomobilde ölen 2 kişinin sürücüsü Mehmet Çakır ile aynı kazada yaralanan kardeşi Ramazan Çakır’ın eşi Azeri uyruklu Sevil Çakır olduğu belirtildi. Çakır kardeşlerin, il dışından gelen Sevil Çakır’ı Ezine’den alıp Küllüceler Köyü’ne dönerken kazanın meydana geldiği ortaya çıktı.

Milliyet