İZMİR, () - ARKAS Spor Kulübü'nün denizlerdeki başarılı temsilcisi Arkas Sailing Team, 17 Ekim'de Malta Kraliyet Kulübü'nün ev sahipliğinde başlayan Akdeniz'in en zorlu off-shore yelken yarışı olan Rolex Middle Sea Race'da zirveyi bırakmıyor. Tamamı Türk yelkencilerden oluşan ve yarışta 4. gününü tamamlayan Arkas, IRC 3 kategorisinde liderliğini sürdürüyor. 
22 ülkeden 115 tekne ve 1000'nin üzerinde sporcunun katıldığı 606 millik Middle Sea Race 17 Ekim'de Malta'dan start aldı. İlk gün Sicilya'ya doğru yola çıkan takım, 18 Ekim Pazar akşam saatlerinde Messina Boğazı'ını geçti ve daha sonra kuvvetli rüzgarla Stromboli adasını döndü. 19 Ekim Pazartesi günü Favignana'yı dönen ekip güne 0 rüzgar ve 30 derece hava sıcaklığı ile başlarken, ilerleyen saatlerinde 36 knot'a varan rüzgar ve şiddetli dolu altında yoluna devam etti. IRC3 sınıfında liderliğini koruyan Arkas Sailing Team'ın 22 Ekim Perşembe sabah saatlerinde finişe ulaşması bekleniyor. Malta'dan start alan takımlar Messina Boğazı,'ndan sonra sırasıyla Stromboli, Favignana, Pantalleria ve Lampedusa rotasını geçerek yine Malta da yarışı tamamlayacaklar. 
Rolex Middle Sea Race'a 2011 yapımı, 12,15 metre boyundaki KER 40 teknesiyle katılan Arkas Sailing Team, bu önemli yarışta Antrenör Martin Watts ile Serhat Altay, Tolga Yağlı, Onur Tok, Tuğrul Elbirler Yiğit Çula, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen ve Tuğrul Elbirler'den oluşan kadrosuyla Türkiye'yi temsil ediyor.  

FOTOĞRAFLI