Milli İttifak’ın Malatya Milletvekili adayları, mahalle mahalle, köy köy dolaşarak 7 Haziran seçimleri için destek istiyor. Adaylardan İşadamı Osman Cemali Marasalı, AK Parti Hükümeti’nin sadece borç ve vergiden gelir sağladığını belirterek, Türkiye’de üretimin olmadığını söyledi.
7 Haziran seçimlerine yaklaşık 1 ay gibi bir zaman kalırken, Milli İttifak adı alında seçime katılacak olan SP ve BBP’nin milletvekili adayları da çalışmalara devam ediyor. Adaylar Osman Cemali Marasalı, Sema Altuntaş, Turan Odabaşı, Mustafa Sertkaya, ve Derviş Erdoğan Akçadağ ilçesi ile Yaka Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu.
Akçadağ ilçesinde esnafları gezerek sorun ve dertlerini dinleyen adaylara vatandaşlarında ilgisi büyüktü. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, Türkiye’de üretimin olmadığını belirterek “Siz hiç Türkiye’de 96’a ya kadar kaynak paketi duydunuz mu? 96 yılında Türkiye’nin 36 Milyar dolar dış borcu varken Erbakan Hoca 30 milyar dolarlık kaynak paketi açıkladı ve hepsini de hayata geçirdi. Bunu yaptığı için ülkede vergi koymadı, zam yapmadı borç almadı. Bu hükümetin kaynak paketleri yok düşünemiyorlar biz ne yaparız da geliri arttırırız. Bunu düşünemiyorlar. Bildikleri iki tane gelir kaynakları var biri vergi biri de borç” diye konuştu.
Türkiye’de enflasyonu yenmenin iki yolunun bulunduğunu belirten Marasalı, üretimin arttırılması ve tüketimin de düşürülmesi ile bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi. Ancak Hükümetin üretimi arttırmak gibi bir uğraşı olmadığını belirten Marasalı, Milli İttifak ile birlikte ülkenin feraha kavuşacağını söyledi.
Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise, Hükümeti eleştirerek “Birileri gelir diyor ki ‘bize oy verin istikrar bozulmasın’. Sormak gerekiyor siz iş başına geldiğinizde bu ülkenin iç ve dış borç toplamı 232 milyar dolardı. Bugün 640 milyar doları geçmiş. Bu bir istikrarsa bozulmasın. Vatandaşın bireysel kredi borcu 2.66 katrilyondu şuanda 350 katrilyon. Bu istikrarsa bozulmasın. 2003 yılında bu ülkede işsizlik oranı 6. 2 iken şuanda 11,3’e çıktı, bunu da ne kadar kırptığını biliyoruz” dedi.
Milli İttifak’ın seçim gezilerine BBP İl başkanı İbrahim İşleyen, SP il başkanı Mehmet Asiltürk, iki partinin de il yönetimi de eşlik ediyor.