Antalya’nın Manavgat Baro Temsilciliği tarafından "Avukatlar Günü" nedeniyle adliye binası önünde basın açıklaması yapıldı.
Basın açıklamasını okuyan Manavgat Baro Temsilcisi Avukat S.Umut Sertçelik, "Öncelikli olarak teröre kurban verdiğimiz değerli meslektaşımız Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle anıyoruz. Sevenlerine, ailesine ve tüm yargı camiasına sabır diliyoruz. Yargının her koluna yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu saldırıyı tüm hukukçulara ve dolayısıyla yargının kurucu unsuru olan bizlere yapılmış kabul ediyoruz" dedi.
Manavgat Baro Temsilcisi Avukat S.Umut Sertçelik, bu saldırıların bahane edilerek cübbelerini hedef alan uygulama ve açıklamaları asla kabul etmeyeceklerini belirtti. Sertçelik, "Bizler siyasi görüşü ne olursa olsun meslek onurumuzu çiğnetmeyeceğiz. Hiçbir siyasi görüşün karşısında veya emrinde değiliz. Hiçbir zaman efendimiz olmadı. Köle de kullanmadık. Yargının olmaz ise olmaz kurucu unsuru olduğumuzun unutulmaması gerekir. Bu olumsuzluklar karşısında tüm meslektaşların Avukatlar Günü’nü içimiz buruk bir biçimde kutluyoruz" dedi.