Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde elektriği olmayan bir gecekonduda yaşayan 6 çocuklu aile, temin ettikleri jeneratörle evlerini aydınlatmaya çalışıyor. Ailenin zorlu kış şartlarında verdiği yaşam mücadelesi yürek burkuyor.
Selim Özcan (55), eşi ve 6 çocuğuyla birlikte Tekeler Mahallesi Tunca Sokak’ta bulunan gecekonduda yaşam mücadelesi veriyor. Maddi sıkıntılarından dolayı gecekonduya elektrik bağlatamayan aile, 2 saatlik enerji sağlayan jeneratörle evlerini aydınlatmaya çalışıyor. Kendisi ile birlikte 7 kişiye daha bakmanın zorluğunu belirten Selim Özcan, çok zor durumda olduklarını söyleyerek, “Gecekonduda yaşıyorum ama buraları kendi imkanlarımla yaptım. Serbest işlerle uğraşıyorum. Maddi durumum o kadar parlak değil. Şimdiki eşimle yeni evlendim ve onun da 5 çocuğu var. 5 çocuğunu da kabul ettim, bir tane de benden var. 6 tane çocuğa burada bakmaya çalışıyorum. Mutluyuz, hiçbir sıkıntımız yok manevi alanda. Maddi sıkıntımız oluyor. Onlara da göğüs germeye çalışıyoruz" dedi.
İmkanlar el verdiği sürece ailesine bakarak evin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını ifade eden Özcan, "Çalışıyorum ama elime geçen para, şu şartlarda yüksek bir geçim sıkıntısından çıkarabilecek kadar değil. Çünkü işlerim durdu. Kış da geldi, bu kışa tam hazırlanamadık para olmadığı için. Yakacak bakımından sıkıntılarımız oldu ve hala da devam ediyor. Odunumuz, kömürümüz yok şu anda. Bu yüzden çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. En önemlisi yiyecek, içecek sıkıntımız oluyor. Kuru ekmek gibi ufak tefek gıdalardan almaya çalışıp bir nevi yaşam mücadelesi veriyoruz ölmemek için. Şu kışı hastalanmadan, ölmeden çıkarsak iyi olacaktı. İşler istediğimiz gibi olmuyor. Para kazanamıyoruz. Bir tek ben çalışıyorum, hepsi küçük daha çocukların. En küçüğü 9 yaşında, en büyüğü ise 14 yaşında. Hepsi de okuyor, 5 çocuk da okula gidiyor. İmkanlar dahilinde okutmaya çalışıyorum ama bir yere kadar, sıkıntılarımız oluyor. İnsanlarımız inşallah duyarlı olur, onların inisiyatiflerine kalmış bir durum. Zor durumdayım inşallah Allah’ım yardım eder, çünkü Rabbim var. İnşallah bu sıkıntıları atlatırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.