Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, ‘EGO Cep’te’ projesi ile bir kez daha uluslararası alanda ödüle layık görüldü. EGO’nun kent içi ulaşımında teknolojinin son imkanlarından faydalanarak uygulamaya koyduğu yeniliklerden biri olan “EGO Cep’te” projesi, 40 ülkeden katılan 200 proje arasında birinci oldu.
Daha önce Çin’de gerçekleştirilen, ‘Dünya E-Devletler Organizasyonu’nda’ birincilik ödülü alan “EGO CEP’te Projesi”, bu kez de Dünya Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) düzenlediği organizasyona katıldı. Uygulama, 200 proje arasında ‘Akıllı Ulaşım ve Entegre Teknolojileri’ alanında birincilik ödülü aldı.
Dünya Toplu Taşımacılar Birliği’nce 8-10 Haziran tarihleri arasında Milano’da düzenlenen ‘UITP Milano 2015 Ödülleri” kongresinde EGO Otobüs Daire Başkan Vekili Ömer Aras, ödülü UITP Başkanı Sir Peter Hendy’in elinden aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Başkent şehir içi toplu taşımacılığının, uluslararası camia tarafından üst üste taktir görmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, “EGO Cep’te projesi ile bu kez de uluslararası saygın bir kuruluş olan Dünya Taşımacılar Birliği’nden birincilik ödülü almanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
“EN ÇEVRECİ OTOBÜS FİLOSU”
3 yılda bir düzenlenen Dünya Toplu Taşımacılar Birliği Kongresi’nden, EGO’nun daha önce ‘En Çevreci Otobüs Filosu’ ödülü aldığını hatırlatan Genel Müdür Tahiroğlu, “Bu kez de Akıllı Ulaşım ve Entegre Teknolojileri alanında 40 ülkeden 200 projenin yarıştığı organizasyonda, EGO Cep’te projemiz birinci oldu. Aldığımız bu ödül, projenin ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır” diye konuştu.
EGO Cep’te uygulamasıyla da Ankara’nın kent içi ulaşımda bir ilke daha imza atıp öncü rolü üstlendiğini ifade eden Genel Müdür Tahiroğlu, proje sayesinde toplu taşımı kullananların evden, işten ya da cepten tek tuşla otobüsün ne zaman durağa geleceğini görerek, artık durakta beklemek gibi zaman kayıpları yaşamadığını söyledi.
EGO Cep’te uygulamasından sadece akıllı telefonu olanların değil herkesin yararlanabildiğine dikkati çeken Genel Müdür Tahiroğlu, uygulamayla, interneti olmayan vatandaşların da ALO 153 hattını arayarak bu hizmeti aldığını vurguladı.
EGO Cep’te teknolojisi sayesinde Ankara’daki her durağın birer akıllı durak haline geldiğini belirten Genel Müdür Tahiroğlu, Başkentlilerin uygulamayı çok kısa sürede benimseyerek etkin bir şekilde kullandığını sözlerine ekledi.
-UITP NEDİR ?
Dünya Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), 1885 yılında kuruldu. Avrupa’da halen 92 ülkede çeşitli kurumlardan 1300 üyesi bulunuyor. Dünyanın 14 farklı noktasında irtibat ofisi yer alıyor. Toplu taşıma alanında belirlenen politikalara ulaşılması adına dünyanın her yerinde her yıl yüzlerce program organize ediyor.