KARS (İHA) – MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye’de valilerin AK Parti il başkanı çalıştığını ileri sürdü.

Kars’ta yarın düzenlenecek olan Kerbela şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere MHP İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak kente gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Grand Ani Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u eleştirdi. Vural, “Aslında bu yönetim zihniyetinin nasıl olduğunu ortaya koyuyor. Aslında bu valinin yönetim zihniyeti Türkiye’yi yöneten AKP’nin yönetim zihniyetinin yansımasıdır. Dolayısıyla bürokrasinin vatandaşa tepeden bakan, hakaret eden ve küfreden yaklaşımı eğer bir ülkenin başbakanı çiftçisine ‘ananı da al git’ diyorsa dolayısıyla valisi de herhalde onunla yarışmak için can atıyor olsa gerek” dedi.

“Sayın Başbakan bu Adana kavasını alsın kendine müsteşar yapsın” diyen Vural, “Madem çok seviyorsa yakışırlar. Tencere yuvarlanıp kapağını bulmuşsa bence bu Adana kavasından kendisine iyi bir müsteşar olur. Alsın onu müsteşar yapsın. Başbakan valiyi yedirmem diyor. Kim yiyecekmiş ki yani zombiler mi var. Dolayısıyla burada bakana da diyor ki usulen bir inceleme yapılacak diyor. Usulen bir inceleme yapacaksan niye inceleme yapıyorsun? Böyle bir şey mi olabilir? Yani bir ülkede başbakan müfettişlere talimat veriyor usulen bir inceleme yapın diyor. Bu da görülmektedir ki maalesef Türkiye’de bütün incelemeler ve soruşturmalar doğrudan doğruya kendi bürokratlarını ve kendi yöneticilerini aklamak amacıyla yapılıyor. Bu düşünce gerçekten hükümetin teftişten giderek uzaklaştığını ortaya koyuyor. Bu bir zihniyettir. Bu zihniyet vatandaşı tehdit ediyor. Vatandaşa hakaret ediyor. Ayrımcı düşüncelerle hizmet üretiyor. Maalesef hükümet ayrımcı düşüncelerle millete eşit hizmet vermek yerine, milleti tehditle, baskıyla, şantajla yönetmeye çalışıyor” diye konuştu.

Türkiye’de valilerin AK Parti İl Başkanı gibi çalıştığını iddia eden Vural, şunları söyledi:

“El mi yaman bey mi yaman onu sandıkta göreceğiz. Bu millete hakaret eden, küfreden, küfredenleri koruyan ve kollayan bir zihniyete karşı elbette milletimizin söyleyeceği şey olmalıdır. Ama Anadolu’nun her yerinde valiler AKP il başkanı gibi çalışıyor. Devletin valisi olma yerine, parti valisi gibi hareket ediyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti baas tipi parti devletin zihniyetiyle yönetilmektedir. Dolayısıyla Adana Valisi’nin ortaya koyduğu tavır ve Sayın Başbakan’ın bu tavrı gösterene sahip çıkma iradesi aslında tuzun koktuğunu göstermektedir. Tuz kokmuştur. Kokan tuzla ilgilide iradeyi sandıkta milletimiz verecektir.”