Adıyaman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda Beceri ve Merkezi Simülasyon Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.
Beceri Laboratuvarı Adıyaman Üniversitesi tarafından, Merkezi Simülasyon Laboratuvarı İpek Yolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile kuruldu.
Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Firdevs Erdemir laboratuvar hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından açılış gerçekleştirilerek laboratuvarlar gezildi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü kısa bir değerlendirmede bulunarak sözlerine emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Gönüllü, “Güzel bir başlangıç ve sonuç gördük. 15 Nisan’da bitmesi gereken bir vazifeyi bugün 6 Nisan’da bitirmiş oluyorsunuz, bugün açılışını yapıyoruz. Bu güzel gayretleriniz için teşekkür ediyorum. Emeği olan herkesi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Güzel bir gayretin çalışması sonucunda öğrencilerimize iyi sonuç sağlayacağız. İnşallah çok güzel faydalar elde edeceğiz. Bu iki marketimiz çok önemliydi. İpekyolu Kalkınma Ajansı’na da destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Beceri laboratuvarında kadın-doğum ünitesi, gebe eğitim ünitesi, hemşirelik esasları ünitesi, cerrahi el yıkama ünitesi ve yeni doğan üniteleri yer alırken yine merkezi simülasyon laboratuvarında da kadın-doğum ünitesi, gebe eğitim ünitesi, hemşirelik esasları ünitesi ve cerrahi el yıkama üniteleri yer alacak.
Açılış törenine Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Koyuncu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Türel, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, İpekyolu Kalkınma Ajansı temsilcileri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.