Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tunceli İl Başkanlığı, cemevinde iftar yemeği verdi.

AK Parti Tunceli İl Başkanlığı, Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi'nde, Muharrem ayı nedeniyle İftar yemeği verdi. Yemeğe Tunceli Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, AK Parti Tunceli İl Başkanı Vahdet Sinan Yerlikaya, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt, kurum müdürleri, Alevi dedeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış duasını yapan Cemevi Dedesi Hayrettin Meriç, "Cenab-ı Allah hepimize hayırlı günler nasip etsin, memleketimize, milletimize huzur, saadet versin" dedi.

Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz ise bu tür faaliyetlerin vatandaşlar olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği için vesile olanlara teşekkürlerini dile getirdi.

Yemek dağıtımı ardından bir konuşma yapan AK Parti Tunceli İl Başkanı Vahdet Sinan Yerlikaya, Kerbela olayının İslamiyet içinde çok büyük önemi olduğunu, olayın acısını bu gün olmuş gibi kalplerinde hissettiklerini söyledi. Yerlikaya, "Bu olay olmasaydı İslam ülkelerinde bu kadar kan dökülmeyecekti. Bugün İslam ülkeleri de hak ettikleri çağdaş bir yapıya kavuşacaklardı. Bu olay İslamiyeti elmanın ikiye bölündüğü gibi bölmüştür. Günümüzde artık bu olaya sahip çıkmak Sunni kardeşlerimizin de hakkıdır. Bu gün bu olayı kınıyor, Yezit’e lanet okuyorsak hep beraber okuyoruz. Bunun açık bir örneği Anakara’da verilen iftar yemeğinde Sayın Başbakanımızın konuşmasıydı. Başbakanımızın dediği gibi bu olayın Alevisi, Sunnisi olmaz, bu olay İslamiyete, Hz. Peygambere, ehli beyte ve bütün İslam alemine karşı yapılmış menfur bir olaydır. Bu olayı her kes lanetlemelidir. Bu yüreklerimize su serpmektedir. Bu olayı kınayan Sunni kardeşlerimizin, Alevi kardeşlerimizle birlikte olması geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Muharrem Ayı en az Ramazan kadar kutsal bir aydır" diye konuştu.

Yerlikaya, Muharrem ayının 10. gününün öneminden bahsederek, "Yarın Hz. Hüseyin’in şehit edildiği gündür. 12 gün boyunca oruç tutmayanlar yarın oruç tutarlarsa, 12 gün oruç tutmuş sayılırlar" şeklinde konuştu.

Vahdet Sinan Yerlikaya, Alevi vatandaşların da bu olaydan ötürü öç alma ve kan gütme gibi şeylerden vazgeçmeleri gerektiğini kaydetti.