Van Valisi İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan ile birlikte Tuşba ilçesine bağlı Abdurahman Gazi İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu ile Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Vali İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, beraberindeki Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ile okulları ziyaret etti. Vali Taşyapan ve eşi, ilk olarak Abdurahman Gazi İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek anasınıfı öğrencileriyle işaret dilini kullanarak iletişime geçti. Daha sonra okulun pansiyon kısmına geçen Vali Taşyapan ve beraberindeki heyet, Abdurahman Gazi İşitme Engelliler Hentbol Takımı’nı başarılarından dolayı tebrik etti.
Ardından Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen Vali Taşyapan ve beraberindeki heyet, okulda açılan mesleki sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra idarecilerden bilgiler aldılar. Okulun aşçılık bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu öğle yemeğinin ardından Vali Taşyapan ve beraberindekiler, çekilen hatıra fotoğrafının ardından buradan ayrıldılar.