Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 210 araç ve 540 personeli ile 13 ilçenin kırsal yol yapımının startını verdi.
Kent merkezindeki yol yapım çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, havaların ısınması ile birlikte kırsaldaki yolları beton ve asfaltlama çalışmasına da başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve AK Parti Gurup Başkan Vekili Nureddin Nebati ile beton ve asfalt çalışması devam gurup yollarında incelemede bulundu, ilgililerden bilgi aldı.
Başkan Güvenç ve Nebati, ilk olarak Akçakale’nin Daka, Haktanır, Sınırören ve Köseören mahallelerini birbirine bağlayan gurup yolda devam eden 16 kilometrelik asfaltlama çalışmasını yerinde inceledi, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
İkili daha sonra 16.4 kilometrelik betonlaması biten Güzelkuyu, Koçören, Demirck, Yukrı ve Aşağı Koşma mahallelerini 2.Organize Sanayi’sine bağlayan 6. Grup yolunu gezdi.
İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, havaların ısınması ile birlikte ekiplerin sahaya indiğini söyledi. Kırsal mahalle yollarının uzun ömürlü olması için betonlama çalışmasına ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Güvenç, şunları söyledi:
"30 kilometrelik yolun 16 kilometresini bitirdi. Buradan ağır tonajlı kamyonlar geçecek. Ovada üretilen pamuğun, mısırın rahatlıkla organizeye gelişini sağlayacağız. Bu anlamda şehir trafiğini de rahatlatmış olacağız. Ayrıca güzergah boyu olan mahallelerimizde bu yoldan istifade edecek. Beton yolların bize maliyeti biraz fazla ama kalitesi uzun yıllar sağlamlığı dikkate alındığında karlı diye düşünüyoruz. İnşallah imkanlar dahilinde tüm yollarımızın standardını bu hale getireceğiz."