Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, bir yılda 62 milyon TL kaynak kullanarak söz verdikleri 61 projeden 26.’sını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Kanal Tokat projesi kapsamında Yeşilırmak’ta kayık yüzdüreceğiz” dedi.
Tokat Belediye Başkanı olarak bir yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Eroğlu, insanların ihtiyaç duyduğu biran da sağlam bir liman, o insanları kucaklayabilecek kurumsal bir kimliğe bürünebildiği bir belediyecilik anlayışı ile hizmet verdiklerini söyledi. Tokatlının şehri ile gurur duyması arzusunda olduklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “İnsan şehrinin daha büyümesini, daha insanlar tarafından gıpta edilecek hale gelmesini, bu şehirdeki insanların daha memnuniyet duyacağı bir kent olmasını ister. Bizlerin de en önemli düşüncelerinden bir tanesi. Bizde şehrimize böyle bakıyoruz. Biz bu şehrin evladıyız, burada doğduk burada yaşıyoruz. Bizim Tokat’tan başka bir gayemiz bu şehrin insanlarını memnun etmekten başka bir düşüncemizin olmadığını ve bir yılda bunları ortaya çıkarmaya gayret ettiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.
“KANAL TOKAT PROJESİ”
Kanal İstanbul’a kardeş proje olarak değerlendirilen Kanal Tokat projesiyle Yeşilırmak’ın turizme kazandırılması planlanıyor. Bir yılda 62 milyon TL kaynak kullanarak söz verdikleri 61 projeden 26.’sını hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, bu yıl sonuna kadar 18 projeyi daha bitireceklerini belirterek, “Vizyon şehir projelerimizden birincisi ‘Kanal Tokat’ projesi. Bu anlamda Yeşilırmak’ta kayıkları yüzdürmeyi düşünüyoruz. 3 aşamalı olarak yapılacak proje kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Irmağın kot olarak yükselttiğimizde tehlike arz eder mi, evlere su basar mı, iyi bir izolasyon çalışması bu işleri nasıl kurtarır? Bunun çalışmasını yapıyoruz. Türkiye’de bu uygulama Eskişehir ve Hatay’da var. Amasya’da yapacak bizde burada aynı şekilde çalışma yapacağız. İki defa ekip geldi çalışma yaptı. Bu manada Kanal Tokat’la ilgili olarak Hıdırlık Köprüsü ile Atatürk köprüsü arasında ilk etapta kayıkları yüzdürmeyi düşünüyoruz. Kent Park Projesi kapsamında DSİ’nin park kısmını yarısının belediyeye verilebileceği ifade edildi. Seçime yakın ve seçim sonrasında bu alanla ilgili yarısı veya tamamını alabilirsek bu anlamda çalışma yapacağız. Ayrıca Jandarma Komutanlığına ait Uzun burunda yapay gölün olduğu 40 dönümlük alanı şehre park olarak kazandırmayı düşünüyoruz. Şehre ikinci bir meydan olarak gördüğümüz ‘Meydan Projesi’nin esnaflarımızın destekleri ile olabileceği için birçok kez görüşme yaptık. OKA güdümlü projesi kapsamında 150 bin TL’lik bir bütçe ile projesini çizdireceğiz. Yarın ihalesi yapılacak ve burayla ilgili proje bizlerin ve esnafların görüşleri doğrultusunda çizilecek. Komple dükkanları yıkmadan ortayı açarak Meydan Cami ile Taşhan birbirini görmüş olacak. Tarih kültür yolu projemiz bakanlık ve valilikle beraber yapabileceğimiz bir proje olacak. Stadyumu kaldırarak yeni bir meydan yapmak istiyoruz. Yer bulunamadığı için geçen yıl parası aktarılacakken programa aldıramadık. Uzak bir yere burayı Tokatspor’a, sportif faaliyetlere zarar veririz diye taşımak istemiyoruz. Bu anlamda yer arıyoruz. İyi yerler tarım arazisi, şuanda birkaç yer üzerinde çalışmamız devam ediyor” diye konuştu.
Eski Niksar Yolu Kavşağı’nda alt geçit projesini yeniden çalışarak değerlendirmeye alacaklarını belirten Başkan Eroğlu, ayrıca vahşi çöp depolama alanın park haline dönüştürülmesi amacı ile 6 milyon TL’lik bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.
Öte yandan Tokat Belediyesi tarafından bir yılda 26 bin 602 ton asfalt dökülerek 25 kilometre yol yapılırken, 130 bin metrekare parke döşendiği, 28 yeni yol açılırken, akıllı kavşak ve yeni düzenlemelerle trafik akışını rahatlatmaya çalışıldığı ve 72 parkta düzenleme yapılacağı bildirildi.