Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi tarafından Yunusemre ilçesi Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokuluna bilgisayar desteğinde bulunuldu.
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde hizmet veren Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokuluna 3 adet bilgisayar yardımında bulunuldu.
MÜSİAD’ın okulun bilişim teknolojileri sınıfına bağışladığı 3 adet bilgisayar için teşekkür eden Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hasan Yılmaz, “Geçen yıl Ekim ayında eğitim öğretim hayatına başladık. 30 öğrenci ile yola çıktık şuanda 200 öğrencimiz var. 350 öğrenci talebimizden ancak 200 öğrenci alabildik okulumuzun yeri müsait olmadığı için. Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu olarak Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi içerisinde misafiriz. Geçici olduğumuz için doğal olarak benimseyemedik. İnşallah yeni binamız olunca bu sıkıntılarımız giderilecek. Başta başkanımız olmak üzere tüm MÜSİAD üyelerimize tek tek şükranlarımızı sunuyoruz ve bu yardımlarının devam etmesini diliyoruz çünkü biz dindar bir nesil istiyoruz, geleceğimize ışık tutacak nesiller istiyoruz ve tüm gayemiz ve çabamızda bu yönde” dedi.
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin ise sanayici ve işadamları derneği olarak sosyal projelere de imza attıklarını söyledi. Tekin, “Biz bir işadamları derneğiyiz öncelikli amacımız şehrimizin ticari yönden ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlamak ve öncülük bağlamında 2-3 yıldır Manisa’mızda faaliyet gösteriyoruz. Bununla birlikte kurulduğumuzdan günden bu yana şehrimizde kültürel ve sosyal projelerde yer almayı önemsiyoruz. Eğitim Öğretim yılının açılışında Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde okullara kırtasiye malzemesi desteği sağlamıştık. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulundan gelen bir talep üzerine yardımda bulunduk. Kendileri, bir bilgisayar sınıfı kurduklarını ve bilgisayarlarında noksanlık olduğunu bize ilettiler. Bizde üyelerimizle bu konuyu değerlendirdik ve imanlı, inançlı bir neslin yetişmesini önemsediğimiz için imam hatip okullarına destek olmayı bir görev biliyoruz, borç biliyoruz. 3 adet bilgisayar tedarik edip bugün hep beraber bu bilgisayarları okulumuza takdim ediyoruz. İnşallah bizim yapacağımız destek bununla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki günlerde MÜSİAD Şubemizin Manisa’da güçlendirdiğimiz oranda daha fazla imam hatip okullarına destek olmaya çalışacağız” dedi.
Tekin açıklamasını şöyle tamamladı:
“Gerçekten hem bu imam hatip okulumuz hem de merkezdeki imam hatip lisesine destek olmamız gerekiyor. Merkezde bulunan imam hatip lisemiz de paralel yapı tarafından sıkıntıya düşmüş vaziyette. Bu konuyla alakalı da biz Manisa’daki STK’lar olarak başta MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Memur Sen gibi bu konuda bilinçli STK’lar olarak gerekli girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah o okulu da kuruluş amacına uygun hale hep birlikte Manisalılar olarak getirelim diyoruz.”
MÜSİAD Manisa Şubesi tarafından okula bağışlanan bilgisayarların ardından Başkan Tekin ve beraberindeki heyet okulda sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.