Samsun’un nabzını tutmaya Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, Samsunlulara seçim sonuçlarını sordu.

İşte aldığımız cevaplar:

ÇIKAN SONUÇLARDAN MEMNUNUZ

Bayram BAŞTAŞ: Türkiye ve Samsun genelindeki seçimlerde beklenen oldu. Yalnız iktidar İstanbul’u vermek istemiyor galiba. Çıkan sonuçlardan memnunuz. Seçim yapılmıştır sandıktan çıkan sonuçlara herkesin razı olması gerekir.

DAHA FAZLA OY ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORDUM

Gülbahar PALA: Türkiye genelinde Millet İttifakı'nı destekledim. Tekrar seçim olsa yine desteğim bu yönde olur. Şu anda ekonomik anlamda Türkiye kriz içinde. Hükümetinde bu krizden bir ders çıkarması gerektiğini düşünüyordum, düşündüğüm gibi de oldu. Bana göre yerel seçim sonuçları da bunun yansıması oldu. Özellikle Millet İttifakı da bir başarı sağladı ama daha fazla oy alacağını düşünüyordum. 

SONUÇLAR ÇOK İYİ

Kadir ÖZDİLEK: Türkiye genelinde ve Samsun’un sonuçlarından gayet memnunum. Memleketimiz için sonuçlar çok iyi oldu.

TÜRKİYE SINIFTA KALDI

Atıf DALGAN: Türkiye’nin sınıfta kaldığını düşünüyorum çünkü bir seçimi bile yapamıyoruz. Adalet herkese aynı şekilde dağıtılmıyor. Bana göre iktidar partisine farklı muhalefet partisine farklı şekilde olduğunu düşünüyorum. Türkiye geneli ve Samsun için fikrim aynı. Hakkınca sayım olmuyor, taraflı oluyor.

HALK GERÇEK KARARINI VERDİ

Hikmet ÖZDEMİR: Halkın kendi kararını verdiğini düşünüyorum. Türkiye ve Samsun için de düşüncem; halk gerçek kararını verdi burada da bu sonuçları herkes kabul etmek zorunda.

LÜZUMSUZ İTİRAZ VAR

Şeref CÖMERT: Seçim sonuçlarının iyi olduğunu düşünüyorum. Ama bazı yerlerde lüzumsuz itiraz var. Sonuçların değişeceğini de zannetmiyorum. Samsun için fikrim ise iyi oldu ama büyükşehir için daha farklı sonuçlar alabilirdik.

YANLIŞLIKLAR VAR

Hasan GENÇ: Samsun’da yerel seçim sonuçlarını normal buluyorum. Samsun için bir yanlışlık yapıldığını da düşünmüyorum. Ama İstanbul ve Ankara’da yanlışlıklar olduğu söyleniyor. Onunda gereğini yapıyorlar. Benim fikrim de yanlışlık yapıldığından yana.

USULSÜZLÜK YAPILDIĞI SÖYLENİYOR

Yaşar KAR: Normal bir seçim oldu yalnız Büyükşehirlerde usulsüzlük yapıldığı söyleniyor. İstanbul için net bir şey de söylemiyorlar, bu çok ciddi bir konu. Diğer illerde bir şey olduğunu sanmıyorum.

HAKKIMIZDA HAYIRLISI

Dursun Ali ÇEBİ:  Samsun için ise sonuçların iyi olduğunu söyleyebilirim. Türkiye genelinde de iyi oldu halkımıza ders olacağını düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı…

Ebru ÖZTÜRK- Uğur ATICI