Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) KOSGEB ve İş-Kur işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni tamamlayan 95 kursiyer sertifikalarını aldı.

    MESOB Başkanı Talat Dinçer sertifika töreninde yaptığı konuşmada Mersin'in çok büyük açığı olan girişimci sayısını arttırma amacıyla 'uygulamalı girişimcilik eğitimi' başlattıklarını belirtti. Bir çok kurum bu konuya uzak kalırken İŞ-KUR ve KOSGEB’le birlikte taşın altına ellerini koyarak bir yılda 244 kişiyi eğitimden geçirdiklerini anlatan Dinçer, bunlardan yüzde 30’unun ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.

    Girişimcilik eğitimi alanların bilinçsizce işyeri açanlara oranla ömürlerinin daha uzun ve kalıcı olduğuna dikkat çeken Dinçer, "Bizlerin amacı sadece sertifika vermek değil, beli bir misyonu ve vizyonu olan girişimcileri ekonomiye kazandırmaktır. Bunun için beşikten mezara kadar eğitim kaçınılmaz. Sizler girişimcilik eğitimi aldınız. Bundan sonraki süreciniz bu eğitiminizi uygulamaya geçirmeniz. Sizler daha bilinçli şekilde işini idare eden, finansını iyi yönetebilen, desteklerden daha iyi yararlanmasını bilen kişilersiniz ve açacağınız işyeri sağlam temeller üzerine oturacaktır." ifadesini kullandı.

    Girişimcilere işlerini büyütme ve geliştirme çağrısında bulunan Dinçer, şunları kaydetti: "Küçük olarak işyeri açıp, küçük olarak kalmayın. Vizyonunuzu ve misyonunuzu büyüme ve gelişme üzerine belirleyin. Araştırmacı ve yaratıcı olun. Mevzuatları yakından takip edin. Bizlerin tek beklentisi sizlerin işyerlerinizde başarılı olması ve kent ekonomisi ile ülke ekonomisine katma değer katmanız. Ve yine sizlerden işlerinizi büyüterek yarınlarda yanlarınızda eleman çalıştırarak istihdama ve ekonomiye can simidi olmanız. Hepinize başarılar diliyorum."

    KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz da 2013 yıl sonu itibarıyla bütün hak edişlerin ödendiğini belirti. Türkiye genelinde yüz bin kişiye eğitim verildiğini ve bunlardan 30 bininin işyeri açtığına dikkat çeken Yılmaz, eğitim alanlarda kapatma oranının ise sadece yüzde 1 olduğunun altını çizdi.

    İŞ-KUR Şube Müdürü Kürşad Alp ise girişimciliğin temelinde risk yattığını, bu anlamda vizyon ve misyon sahibi olmanın önemine değindi ve tüm kursiyerlere kurum olarak teşvikler ve eleman temini konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

    Daha sonra kursiyerlerin sertifikaları Dinçer, Yılmaz ve Alp tarafından verildi.