İlahiyatçı, Yazar Dr. Emin Işık, “Yunanlılar halen ‘Constantine’yi alacağız’ diyor. Yunanistan’ın bütün nüfusu 9.5 milyon, İstanbul’un Kadıköy ve Ümraniye ilçesinin nüfusu kadar. Buyurun gelin” dedi.
Samsun Türk Ocağı’nın geleneksel hafta sonu konferansında bu hafta İlahiyatçı, Yazar Dr. Emin Işık, “Devleti Kuran İrade” hakkında konferans verdi. Öğretmenevi’nde düzenlenen konferansa Samsun Türk Ocağı Başkanı Serkan Şen, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. İlahiyatçı, Yazar Dr. Emin Işık, “Biz eskiden beri rahat duran bir millet değiliz. Halen Türklerden korkuyorlar. Corci’nin bir vasiyeti vardı. ‘Türkler 70 milyon olduğu zaman dikkat edin’ diye. Kürtlerle Türkleri bölmeye çalışmalarının sebebi de budur. ‘Aman fazla çoğalmasınlar, bela olurlar dünyaya’ diyorlar. Çünkü yaşamışlar. Halen Türklerden çekiniyorlar. Onun için her taraftan yıkmaya çalışıyorlar. Bizi ayakta tutan töre ve dindir. Osmanlı devleti tam manasıyla şeriat devleti değildir, töre devletidir. Devletin kendisini en belirgin şekilde gösterdiği çağlar, insanların ilk sitelerde, toprağı yetiştirdiği ve binalar kurduğu çağlardır. Bunlarda ilk Sümerler, arkasından Babiller, daha sonra çoğalıyorlar” şeklinde konuştu.
"YUNANLILAR HALEN ‘İSTANBUL’U ALACAĞIZ’ DİYOR"
Göçebe topluluklarda devletlerin boy isimleriyle anıldığını ifade eden Işık, “Ahmet Refik Paşa, Türkiye’nin iskan politikasını yöneten paşadır. 3.5 milyon adam 1860-1870’lerde Anadolu’da Yörük halinde yaşıyorlardı. Zaten 130-140 sene önce 10 milyon nüfusun 3’te 1’i göçebe yaşıyordu. Bunun da sebebi ‘acaba bu göçebe yaşayan Türkler, Rumeli’ye geçer de oradaki Rumeli Türklere destek verirler mi’ diye. Bu mecburi iskanın akıl hocaları da yabancılardır. ‘Bu Türkler Balkanları geçmesin, Balkan Türkleri güçlenmesin’ diye bunları burada mecburi iskana tabi tuttular. Daha sonra durup dururken Pantürkizm çıkıyor. Bizde onlara kucaklamışız. Bunlar İngiliz projesiydi. Macar ve Rus Türkologlara ‘Türkleri Anadolu’dan da sürmek için’ uydurulmuş projedir. Yunanlılar halen ‘Constantine’yi alacağız’ diyor. Yunanistan’ın havaalanlarına gidip bakın İstanbul lafı geçmez, halen İstanbul yerine Constantine yazar. Ben Atina’daki havaalanında beklerken, hiçbir yerde İstanbul yazmıyordu. Ben de televizyonlarda İstanbul uçağını bekliyorum. Sonradan anladım ki Yunanistan’da İstanbul yerine Constantine yazdığını. Az daha uçağı kaçırıyordum. Halen İstanbul’u alma sevdasındalar. Sokakta çocuklara İstanbul’u nasıl alacaklarına dair halen oyun oynatıyorlar. Yunanistan’ın bütün nüfusu 9.5 milyon, İstanbul’un Kadıköy ve Ümraniye ilçesinin nüfusu kadarlar. Buyurun gelin” diye konuştu.