Pfizer Duyurdu! Ölüm Riskini Yüzde 89 Azaltıyor Koronavirüs için aşı geliştiren Pfizer, bu kez koronavirüs için hap geliştirdğini duyurdu.  Pfizer tarafından yapılan açıklamada geliştirilen koronavirüs hapının ölme veya hastanede tedavi görme olasılığını yarıya indirdiği belirtildi.

Şirket, Pfizer'in yeni deneysel COVID-19 antiviral hapının hastaneye yatış veya ölüm riskini %89 oranında azalttığını duyurdu. İngiltere Molnupiravir'i kullanıma onaylayan ilk ülke oldu. Pfizer, acil kullanım başvurusunun bir parçası olarak ara deneme sonuçlarını ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne sunmayı planlıyor.

Pfizer, Ekim ayında açtığı acil kullanım uygulamasının bir parçası olarak, ritonavir adlı eski bir antiviral ile birlikte verilen hapı için ara deneme sonuçlarını ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne sunmayı planladığını söyledi.

Pfizer ilacı verilenlerin yüzde 0,8’inin semptomların başlamasından sonraki üç gün içinde hastaneye kaldırıldığını ve tedaviden 28 gün sonra hiçbirinin hayatını kaybetmediğini ortaya çıkardı. Bu, plasebo hastaları için %7’lik bir hastaneye yatış oranıyla karşılaştırıldığında büyük bir başarı olurken, bu hastalardan 7’sinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla daha önce ilacın müjdesini vermiş, test sonuçları olumlu olursa hemen seri üretime geçebileceklerini belirtmişti.

KORONAVİRÜS HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ