Sürücülerin özellikle yaz aylarında bu kimyasallara daha çok maruz kaldığı belirtildi. Araştırmacılar, üreme ve nörolojik sıkıntılara neden olabilecek kimyasalların yasaklanması için yetkililere çağrı yaptı.

Hayatımızın neredeyse her alanında maruz kaldığımız kanserojen madde tehlikesi otomobillerde de karşımıza çıktı. Bilim insanları, ABD'nin 30 eyaletinde 2015-2022 yıllarında üretilen modellerdeki 101 elektrikli, gazlı ve hibrit otomobili inceledi.

ALEV GECİKTİRİCİLER KANSEROJEN MADDELER YAYIYOR

Forbes dergisinin haberine göre; araç içi havanın incelendiği araştırmada, alevlerin yayılmasının engellenmesi ve yavaşlatması amacıyla otomobil koltuklarında kullanılan alev geciktiricilerin kanserojen madde yaydığı belirlendi.

SÜRÜCÜLER YAZ AYLARINDA DAHA ÇOK MARUZ KALIYOR

"Environmental Science & Technology" isimli akademik dergide yayınlanan araştırmada, bilim insanları, sürücülerin özellikle yaz aylarında bu kimyasallara daha çok maruz kaldığını belirtti. Otomobillerdeki alev geciktiricilerin içerdiği kimyasallara dikkat çeken araştırmacılar, kimyasalların artan sıcaklıklarla havaya sızdığı için üreme ve nörolojik sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

ALEV GECİKTİRİCİLERİN YASAKLANMASI ÇAĞRISI

Araştırmacılar, sağlık risklerini azaltmak için arabalarda alev geciktiricilerin kullanımını yasaklayacak düzenlemeler yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Erken emeklilik müjdesi! Tarih 5 yıl öne çekiliyor Erken emeklilik müjdesi! Tarih 5 yıl öne çekiliyor

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) otomobillerin yanmasını önleyebilmek amacıyla 1970'de alev geciktiricilerin veya yanmaları zorlaştıran kimyasalların araç üretiminde kullanımını zorunlu kılınmıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.