Yetkili servislerden sıfır kilometre araçları satın alan firmalar ve kişiler, aldıkları otomobilleri bekletip fahiş fiyatlara satıyorlardı. Ticaret Bakanlığı bu durum hakkında harekete geçti. 

"ONA GÖRE UYGULAMAMIZ OLUR" 

Geçtiğimiz günlerde Konya'da katıldığı bir törende koşuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomotiv satışlarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Otomotivde vatandaşların, özellikle bayilerin araçları galerilere sattığı ve galerinin de afaki fiyat istediği yönünde iddialar var. Bununla alakalı çalışmamız var. Bir bayi, galeri ile iş birliğine girip normalin ötesinde fiyat ürettiğini tespit edersek ona göre uygulamamız olur" 

KİLOMETRE SINIRI GELİYOR

Ticaret Bakanlığı otomotivdeki fahiş fiyatların önüne geçebilmek için düzenleme hazırlıyor. Düzenlemeye göre; sıfır otomobil alan firma ve kişiler, aldıkları sıfır otomobili altı ay boyunca satamayacaklar. 6 ay ve 5 bin kilometre kısıtlamasına uymayanlara da ciddi yaptırımlar uygulanacak. Yapılacak düzenlemeyle birlikte fahiş fiyat artışının ve vurgunculuğun önüne geçilmesi bekleniyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.