Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut kampanyası ile ilgili araştırmalar sürüyor. 31 Aralık 2023’e kadar kullanılabilecek olan konut finansmanı tarihi cumhurbaşkanının yetkisiyle 31 Aralık 2024’e kadar da uzatılabiliyor. Orta gelirliye konut kampanyası ile birlikte 0,69 faizli konut kredisi başvuru şartları belli oldu. İşte 0,69 faizli konut kredisi kampanyasına dair bilgiler…

0,69 FAİZLİ KREDİNİN ŞARTLARI BELLİ OLDU MU? 

0,69 faizli konut kredisi programı kapsamındaki katkılardan ve esnek ödeme uygulamasından 18 yaş ve üzerindeki T.C. vatandaşı herkes faydalanabilecek.

Kendisi, eşi ya da 18 yaşın altındaki çocuklarının konut tapusu sahipliği olanlar, bu karar kapsamındaki katkılardan ya da esnek ödeme uygulamasından yararlanamayacak.

Konut haricinde arsa, dükkân gibi herhangi bir gayrimenkule sahip olan vatandaşlar da uygulamadan faydalanabilecek.

Karar kapsamındaki katkılarından ve esnek ödeme planından faydalanmak için başvuruda bulunanların, konut finansman başvuru tarihi itibarıyla (bu tarih dahil) son 1 sene içinde yurt içinde en az 270 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olmaları gerekiyor. Bunun dışında Genel Sağlık Sigortası prim ödemeleri bu kapsamda değerlendirilmeyecek.

Bu karar kapsamında konut finansman katkılarından faydalanmak üzere bankalara başvuruda bulunacak vatandaşların azami net hane gelirleri 1. bölge için aylık 80 bin TL, 2. bölge için 65 bin TL ve 3. bölge için 45 bin TL olması gerekiyor.

Azami net hane geliri için konutun/konut projesinin olduğu bölge esas alınacak.

Karar kapsamındaki finansmanlar azami 15 sene vade ile kullandırılacak. Öte yandan esnek ödeme uygulamasında vade 15 seneyi geçmemek suretiyle finansmanı kullandıran banka ve başvuru sahibinin anlaşmasıyla belirlenecek.

5 SENE BOYUNCA DEVREDİLMEYECEK 

Edinilen taşınmazların, finansmanı sağlayan bankanın talebi üzerine, bildirilen finansman tarihi itibarıyla 5 sene boyunca tescilsiz iktisap halleri hariç devir ve temlik edilemeyeceği ve satış vaadine konu edilemeyeceği yönünde taşınmazların beyanlar hanesine işleme yapılacak. Süre sonunda işlenen satış yapılamaz kayı tapu müdürlüğünde resen kaldırılacak. Bu Karar kapsamındaki finansmanlara borçlunun temerrüdü sebebiyle icra takip sürecinin başlatılması hâlinde bu belirtme finansmanı sağlayan bankanın talebi üzerine terkin edilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.