Soma Devlet Hastanesinde 17 yataklı Palyatif Bakım Merkezi düzenlenen açıldı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenen servis, Manisa Valiliğinin onayı ile resmi olarak tescillenmiş oldu.

Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, hastane bünyesinde açtıkları 17 yataklı Palyatif Bakım Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Çağlayan, "Soma’da görev yapmaya başladıktan hemen sonra Soma Devlet Hastanesine palyatif bakım merkezi kazandırmak için çalışmalara başladık ve kısa sürede eksiklerimizi tamamlayıp İl Sağlık Müdürlüğüne tescil başvurusunda bulunduk. Hiç bir eksiği olmayan servisimiz 5 Eylül 2017 tarihinde valilik onayı aldı ve hizmet vermeye başladı. Soma için çok önemli bir işlevi olacağını düşünüyorum. Palyatif bakım hizmetimizin amacı ölümü normal bir süreç olarak kabul ederek, hastaların hastalığından kaynaklanan rahatsızlık semptomlarının kontrol altına alınması ve etkili bir şekilde yönetilerek, kişinin olabildiğince iyi yaşamasına yardımcı olmak, yaşamın son döneminde hastanın şikayetleri nedeniyle sık sık acil servise başvurmasını önlemek ve ölümün kabullenildiği durumda da sunulan hizmetlerle hastaların, ailelerinin ve bakıcılarının manevi gereksinimleri karşılanarak, yaşam kalitelerinin artırılmasıdır. Kanser ve diğer kronik hastalıkların son evreleri ile mücadele eden hastalarımıza ve hasta yakınlarına bu zorlu süreçte destek olmaktır. Palyatif bakım merkezimizin tüm Soma halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu merkezde görev yapan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" dedi.

Servisin sorumlu hekimliğini üstlenen Anestezi Uzmanı Feray Baş ise "Palyatif bakım merkezimizde yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan başta ağrı olmak üzere şikayetleri azaltmak, fizyoterapistlerimiz, psikologumuz ve diyetisyenimizle ortak çalışarak gerek beslenme ve fizik tedavi ve gerekse de psikolojik sıkıntılarına çözüm üretilmektedir. Onurlu bir yaşam her hastanın hakkıdır. Bu zorlu süreçte sadece hastalarımıza değil hasta yakınlarına da destek vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Öte yandan serviste tedavileri süren hastalar, hasta yakınları ve hastane çalışanlarının katılımı ile bir etkinlik düzenlendi. Açılış için hazırlanan pastayı serviste tedavi görmekte olan Oğuz Yaşar kesti.