İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, sözleşmeli 70 personel alımı ile ilgili, meclis üyelerinin akrabalarına kontenjan verildiği iddiasına "Vasıfları uygun olanlardan talepleri değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

'BU İŞİN DOĞASINDA VAR'

İlkadım Belediyesi Başkanı Demirtaş, meclis toplantısında 70 sözleşmeli personel alımı ile ilgili yetkinin onaylanmasının ardından gündeme gelen meclis üyelerinin akrabalarına iş kontenjanı verildiği iddiasına yanıt verdi. Demirtaş, konuyla ilgili Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Siz meclis üyesi olsanız başkana gelip benim de çocuğum var bana da yardımcı olur musunuz dermisiniz, demez misiniz? Dersiniz. Bu işin doğasında var" diyerek şunları dile getirdi:
"Merkezi hükümet sözleşmeli personele kadro verileceğini açıklıyor. Bu da bizim üzerimizde baskı yapıyor. Biz de mali yapımızı dikkate alarak bu çalışmayı yapıyoruz. Sözleşmeli personel alımı ile ilgili kanun bize yetkiyi vermiş. Bu yeni bir şey değil. Biz sözleşmeli personeli alıyoruz, kadro; merkezi hükümetin meselesi. Meclis üyelerine kontenjan verildi. Bunlar meclis üyesi değil mi? Siz meclis üyesi olsanız başkana gelip benim de çocuğum var, bana da yardımcı olur musunuz der misiniz demez misiniz. Dersiniz. Bu işin doğasında var. Bu şekilde talepler var. Daha karar vermiş değiliz, irdeleyeceğiz. İnceledikten sonra makul olanları yapacağız. Öbürü insanda meclis üyesinin oğlu insan değil mi. Böyle mi bakmamız lazım hadiseye. Vasıfları uygun olanlardan talep olanları değerlendireceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.