Emekli, ilaç bulabilmek için eczane kapılarını aşındırırken ve ceplerinden hatırı sayılır tutarda katkı payı öderken, Suriyelilerin ücretsiz aldığı ilacı ülkelerine gönderdiği iddia edildi.    
İddianın sahibi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ... Katıldığı televizyon programında mülteci Suriyelilerin bir kuruş dahi ödemeden edindiği ilacı, ülkelerine gönderdiğini dile getirdi. Özdağ’ın savı yabana atılacak, görmezden gelinecek gibi değil. 
İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ve diğer mültecilere birtakım haklar sağlandığı bilinen gerçek. Kendi yurttaşlarımız hastanelerde randevu almakta sorun yaşarken, mülteciler rahatlıkla sağlık hizmetinden yararlanıyor, ilaca para ödemeden ulaşabiliyor. Yaşamın diğer alanlarında da fazlasıyla yararlanıyorlar.
Oysa başta emekliler olmak üzere yurttaşlar ilaç bulabilmek için gezmediği eczane kalmıyor, üstelik aylığından kesilmek üzere katkı payı ödüyor. Zafer Partisi Genel Başkanı’nın iddiası, bu anlamda üzerinde durulması gereken konu. İlaç, tedavileri için onlara ücretsiz veriliyor, ülkelerine göndermek için değil.  
İlaca gelen her zam, başta emekliler olmak üzere milyonlarca dar ve sabit gelirli kitlenin ödediği katkı payı ve cebinden çıkan parayı artırıyor.   
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ilaç birim fiyatlarına ödediği katkı payını indirmesiyle dar gelirli emeklinin cebinden çıkan para arttı. Önceden katkı payı vermediği bazı ilaçların yüzde 50’si tutarından bile fazla para ödemeye başladı emekli. Hastalara fiyat farkı çıkmayan ilaç neredeyse kalmadı. Bazı ilaçlarda SGK’nın karşıladığı tutarın daha fazlası cebinden çıkıyor.
SGK’nın kararı uyarınca, bazı ilaçlara kısıtlama getirilerek en fazla bir kutu verilmeye başlandı.  
Sık sağlık hizmetine gereksinim duyan 14 milyon emekli, dul ve yetim bir yıl içinde üç kez zam gelen ilaç için yüksek tutarda katkı payı ödeyecek. Kıt aylıkla geçinmeye çalışanlar nasıl versin bu parayı?
Dar ve sabit gelirli gariban kitle büyük sorun yaşarken, Suriyeli ve diğer mültecilerin sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanması, ilaca para ödememesi insanımızı incitiyor.
Yetmezmiş gibi bedava aldığı ilacı ülkelerine gönderiyor. Yurttaşımız ilaç bulamıyor, onlar ülkelerine ilaç yolluyor. Bu kadarına da pes. Daha neler duyacağız, göreceğiz. Konukluğu çoktan biten mültecilerin ülkelerine gönderilmeleri şart...