Şanlıurfa ve Adıyaman'da sağanak felaketi yaşandı. Caddeler göle döndü sel suları onlarca aracı yollarda sürükledi. Depremin ardından bölgede bu kez de sel felaketi can aldı. Adıyaman Valisi bir konteynerin sel sularına kapıldığını 1 kişinin hayatını kaybettiğini 4 kişinin de kayıp olduğunu duyurdu. Kentte bir kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 2'ye yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CAN KAYBI 14'E YÜKSELDİ

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da 12, Adıyaman'da ise 2 olmak üzere toplam 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Soylu ayrıca bölgede kaybolan 5 kişiyi ise arama faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, "Yıla yayılması gereken yağışın, kısa aralıklarla yoğun bir şekilde toprakla buluşması işlerimizi de güçleştirmektedir, bu olağanüstü bir durumdur." ifadelerini kullandı. Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur suları birçok semtte sele neden oldu. Ekili alanlar ile çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisini su bastı, hastalar üst katlara taşındı. Valilikten yapılan açıklamada yağışların yarın da devam edileceği uyarısı yapılarak eğitime 1 gün ara verildi. Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Siverek, Hilvan, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile kent merkezinde sağanak yağış sele dönüştü. Yağış dolayısıyla birçok ev ve işyeri su altında kaldı. Ev ve işyerlerine giren sular vatandaşlar ve belediye ekiplerince tahliye edildi. Göle dönen cadde ve sokaklarda trafik akışında aksaklıklar yaşandı. Kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ekili tarım arazileri de sular altında kaldı.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ ALT GEÇİTTE BULUNDU

Şanlıurfa'dan 2 kişinin daha sel sonrası yaşamını yitirdiği öğrenildi. Hayatını kaybeden vatandaşların cansız bedenleri alt geçitte bulundu.

BODRUM KATTA 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Böylece kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 9'a yükseldi.

BOTLARLA TAHLİYELER SÜRÜYOR

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'nın, Akabe Mahallesi’nin büyük kısmı sele teslim oldu. Aileleri ile evlerinde mahsur kalan yüzlerce kişi AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerince botlarla kurtarılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da kurtarma bölgesini ziyaret ettiği mahallede, onlarca kişi bot ve iş makineleriyle evlerinden tahliye edildi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiği mahallede çok sayıda aracın suya gömüldüğü de görüldü. Öte yandan jandarmalar, bot ile kurtarılan çocukları kucaklarında taşıyarak yolun karşısına geçirdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada "Adıyaman'ın Tut ilçesine son 24 saatte metrekareye 136 milimete yağış düşmüştür. 1 konteynerdeki su baskını sonucunda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Kayıp durumda olan 3 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Şanlıurfa’ya son 24 saatte 111 milimetre yağış düşmüş olup meydana gelen su baskınları nedeniyle; 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, 2 vatandaşımızın kayıp olduğu ihbarı alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

ACI HABERİ ADIYAMAN VALİSİ DUYURDU

Sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Tut ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle dere taştı. Adıyaman'da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapıldığını belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.