23 Ocak'ta başlayan 15 tatil normal şartlarda 3 Şubat'ta sona erecekti. Daha sonra Kahramanmaraş depremi ülkemizde büyük hüzne neden oldu. Deprem dolayısıyla alınan kararlar arasında okulların açılış tarihi de eklendi. 15 tatilin uzamasıyla birlikte okullar açılacak mı, ne zaman açılacak soruları gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuya ilişkin tarihi açıkladı.

OKULLAR AÇILACAK MI, NE ZAMAN AÇILACAK? 

Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yaşanan deprem felaketinin ardından okullar yurt genelinde tatil edilmişti. İkinci dönem 20 Şubat tarihinde başlayacak.

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları şöyle: Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız.

2. ARA TATİL NE ZAMAN? 

İkinci ara tatil 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yaşanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.