Eğitim ve Öğretim döneminin son çeyreğine giren öğrenciler bir senenin daha sonuna yaklaşıyor.

İnfaz sistemine yeni düzenlemeler geliyor İnfaz sistemine yeni düzenlemeler geliyor

Eğitim ve Öğretim dönemi artık dört çeyrek halinde gerçekleştirilirken öğrenciler 3 çeyreğini tamamlayarak 4. çeyreğinin bitmesi için gün sayıyor.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yaz tatilin hangi tarihte başlayacağı öğretmenler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Normal düzende yaz tatili Haziran'ın ikinci haftasında başlıyor ve hemen hemen üç ay devam ediyor. Sonrasında ise okullar Eylül ayının ikinci haftasında tekrardan öğrencilerine kapılarını açıyor.

Ara tatil sebebiyle kısalan yaz tatili öğrencilerin canını sıkmıştı. Fakat bu duruma bir el atıldı ve Bakanlık, okulların son haftasında uygulanacak bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Yeni uygulanacak olan uygulamaya göre, okulların son haftasında ders işlenmeyecek ve onun yerine öğrencilere film izleme, gezi gibi sosyal etkinlikler yapılacak.

Fakat bu etkinliklere katılmak zorunlu olmayacak. Bu da demek oluyor ki öğrenciler isterlerse etkinliklere katılsın isterlerse o bir haftayı tatillerine eklesinler. Bu durum neticesinde de 2 ay 3 hafta olan yaz tatili süresi tam 3 ay olacak.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.