Yapılan kontrollerde belirlenen hileli gıda üreten firmalar gün geçtikçe artıyor.  Her geçen gün fiyatının katlandığı zeytinyağları market raflarında yerlerini alırken, en pahalı fiyatlısı ve en uygun fiyatlısı arasında dağlar kadar fiyat farkı görünüyor. Bunun sebebi ise zeytinyağlarına karıştırılan hileler.

ZEYTİNYAĞINDA SAHTECİLİK

Türkiye’de farklı zamanlar içerisinde tonlarca sahte ve kaçak zeytinyağı çalışmalar sonucunda ele geçirilirken bu sefer zeytinyağındaki yaşanan sahtecilik hayrete düşürdü.

FİYAT YÜKSELİYOR KALİTE İSE HEP AYNI

Almanya’da yaşanan zeytinyağı krizi, tüketiciler arasında kalite ve fiyat dengesindeki bozulmayla endişe yaratmış durumda. Stifung Warentest’in gerçekleştirmiş olduğu testler sonucunda bazı zeytinyağı markalarının fiyatlarının yükselmesine rağmen beklenen kalitenin sağlanamadığı açığa çıktı. Bu gelişmeyle büyük perakendecilerden Edeka ve Kaufland’ın hızla harekete geçerek tepki göstermesine ve etkilenen ürünleri piyasadan çekmesine neden oldu.

Emekli ve memur zammı değişti! 4 aylık enflasyon sonrası yeni tablo Emekli ve memur zammı değişti! 4 aylık enflasyon sonrası yeni tablo

MARKETLERDEN TOPLATILIYOR

Edeka ve Kaufland, Stiftung Warentest'in olumsuz sonuçlarına anında yanıt vererek müşteri güvenliğini ön planda tuttu ve etkilenen zeytinyağı ürünlerini geri çağırdı.

Testlerde başarısız olan ve "zayıf" olarak değerlendirilen altı üründen üçü, bu iki perakendecinin kendi markalarına aitti. Uzmanlar, artan fiyatlarla birlikte düşen kalitenin arkasında yatan nedenin iklim değişikliği olduğunu belirtiyor.

İşte ürün yelpazesinden çıkarılan zeytinyağları:
Edeka Gut & Günstig sızma zeytinyağı
Kaufland K-Bio sızma zeytinyağı (organik)
Kaufland K-Classic sızma zeytinyağı
Bio Planete sızma zeytinyağı hafif (organik)
Fiore sızma zeytinyağı
La Espanola sızma zeytinyağı

Kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.