Araba alırken dikkat edilmesi gereken detaylara bir yenisi daha eklendi. 7 Temmuz’dan önce araç almayı planlayan kişilerin mutlaka bu ayrıntıyı bilmesi gerekiyor. Araba almak isteyenlerin mutlaka bakmaları gereken yerler vardır. İkinci el alınıyorsa vuruk, kırık var mı diye bakılırken sıfır araçta ise olması istenen özelliklere bakılır.

Enflasyon beklentileri değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Enflasyon beklentileri değişti: Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Artık zorunlu olarak araçlarda bulundurulması gereken özelliklere bakmak gerekecek. Çünkü açıklanan 10 özellik olmayan araçlar kesinlikle trafiğe çıkamayacak. Bakanlık kararıyla uygulamaya alınacak olan yeni kararın 7 Temmuz’da getirilmesi bekleniyor. Peki, bu karara göre hangi özelliklerin araçlarda bulundurulması zorunlu olacak? Üretici firmaların araçları için yeni düzenleme ne şekilde gelecek? Bu kural niçin geliyor?

OLMAYANLAR TRAFİĞE ÇIKAMAYACAK

Otomobillerin Avrupa Birliği standartlarında, Avrupa mevzuatına uygun olarak tasarlanması için uygulanacak olan yeni kararla birlikte, satışa çıkarılacak araçlarda 7 Temmuz’dan itibaren 10 özelliğin bulunması zorunlu olacak.

Otomobil alınırken mutlaka bu 10 özelliğe ve ekipmana bakılması gerekecek. Araçta yoksa o aracın trafiğe çıkamayacağının bilinmesi gerekiyor. İşte o 10 özellik…

Otomotiv sektörünü yakından ilgilendiren bir kararla, araçlarda mutlaka bulundurulması zorunlu olacak özellikler şu şekilde:

Kaza veri kaydedicisi
Acil durum frenleme sistemi
Sürücü yorgunluk algılama sistemi
Geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü
Ani frende otomatik yanan flaşörler
Alkol kilidi hazırlığı
Akıllı hız yardımı ve trafik işareti algılama sistemi ile hız sabitleme
Şerit takip asistanı
Önden çarpmada yaya koruması için ‘safety glass’ özellikli ön cam
Otobüsler ve kamyonlar için kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmaları önlemek için uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemi

Araç üreticileri özelliklerin tamamına hakim olmak zorunda olacak ve üretimlerini bu çerçevede yapacaklar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.